Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

DEDAŞ, bobinajcılara yarıyor, çiftçileri bitiyor
 Elektrik kesintileri ve teknik kullanım hatası nedeniyle kısa sürede bozulan su dalgıçlarını ve bobinaj tamirciliği yapan işletmeler, bu yaz ayları içerisinde yoğun bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı Şanlıurfa’da bobinajcılık yapan vatandaşlar, tarımsal sulamada kullanılan su kuyularındaki dalgıçların teknik kullanım hatası ve elektrik kesintileri nedeniyle kısa sürede bozulduğunu ve bozulan dalgıçları tamir ettiklerini söyledi.

Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ve sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle çiftçiler zor zamanlar yaşarken, kesilen elektrikler, sulamayı engellediği gibi, su dalgıçlarının bozulmasına neden oldu. Ürünlerini sulamayan çiftçiler, öte yandan dalgıç tamirciliği için para ödemek zorunda kaldı.

“İŞİMİZ İYİ AMA ÇİFTÇİLERE ÜZÜLÜYORUZ”

Bobinaj ve dalgıç tamirciliği yapan Mehmet Fatih Aslan, sezon boyunca yoğun olarak çalıştıklarını, işinden memnun olduğunu ancak, çiftçilerin durumu için üzüldüklerini kaydetti. Çiftçilerin tüm masrafların yanı sıra bir tamire para ödediğini belirten Aslan, “zaten çiftçilerin fazla bir kazancı yok. Malum, bölgemizde ciddi anlamda elektrik sorunu yaşanıyor. Kesintiler tarım alanlarının kurumasına sebebiyet verdiği gibi, dalgıç ve pompajların kısa sürede bozulmasına neden oldu. Yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Bizim açımızdan bir sorun yok, bizim işlerimiz iyi ama bir taraf bu kadar mağdur olurken, biz rahat edemeyiz” dedi.

“KESİNTİLER, ÇİFTÇİLERİ PERİŞAN ETTİ”

Trafo, dalgıç ve pompajların teknik kullanım hatasından da kaynaklanıp bozulabileceğini söyleyen Aslan, temel sorunun elektrik kesintileri olduğunu söyledi. Elektrik kesintilerinin çiftçiliği bitirme noktasına getirdiğini belirten Aslan, “özellikle bu sezonda elektrik kesintileri çiftçileri tam anlamıyla bitirdi. Kesintiler devam ettikçe ve elektrikte dalgalanmalar oldukça trafolar, dalgıçlar bozulmaya devam etti. Çiftçilerimiz de tüm sorunların yanında bir de tamirat parasını ödemek zorunda kaldı” şeklinde konuştu.

“BÖLGENİN BAŞKA GELİRİ YOK”

Güneydoğu Bölgesinin tek gelir kaynağının tarım olduğunu hatırlatan Aziz Bilen adındaki vatandaş da, tek geçim kaynağı olan bir sektörün desteklenmesi gerektiğini belirterek, “bölgemizin zaten başka geliri yok. Tek gelirimiz tarım, onun da önü kesiliyor. Desteklenmesi gereken bir sektör, yok edilmeye çalışıyor. Elbette ki devrin dönmesi için herkesin iş bulması gerekiyor ama bobinajcılar tamirat yapmaktan vakit bulamıyor. Bu da, çiftçilerin her gün biraz daha batmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Abdullah Yüce adındaki çiftçi de, bu sezonda kaldıracakları ürünleri borç ödemekle bitireceğini dile getirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49