Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Davutoğlu, “Terörist DAEŞ Bağlantılı“
Geçtiğimiz gün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen bombalı saldırı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’ya gelerek yaralıları ziyaret edip saldırıyı kınadı.
 Geçtiğimiz gün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AMARA Kültür merkezi önünde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu tarafından basın açıklaması yapılmak istenmiş açıklama esnasında bir kişi tarafından üzerindeki bomalar patlatılarak ortalığın savaş alanına dönmesine neden olmuş ve 32 vatandaşın hayatını kaybetmesine yol açmıştı.
 Yaşanan hain saldırı sonrası Devletin üst mercileri teker teker Şanlıurfa’ya gelerek saldırı hakkında bilgi almış ve olayın çözülmesi için 2 Emniyet Müfettişi görevlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ’da Şanlıurfa’ya gelerek Hastanelerde tedavi altında olan yaralıları ziyaret etti.
 Şanlıurfa Valili ziyareti sonrası basın açıklaması gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu: “   Suruç'taki saldırının IŞİD bağlantılı canlı bombadan kaynaklandığının ihtimalinin ağırlıkta olduğunu ve şüphelinin kimliğinin büyük ölçüde belirlendiğini açıkladı. Davutoğlu, "Anlaşılan o ki, ya bir sızma, ya grup içinde söz konusu olan kimliği teşhis edilemeyen şahıs tarafından canlı bomba olmak suretiyle bu katliam gerçekleştiriliyor. Şahsın tespiti konusunda ciddi mesafe alındı. Bu saldırı Türkiye'ye yapılan saldırıdır. Terör üzerinden siyasi rant sağlamadır, hedefleri ise Türkiye'dir. Bir şüpheli tespit edilmiş durumda, yurtiçi, yurt dışı bağlantıları çıkarılıyor. Özellikle IŞİD bağlantısı ve canlı bomba ihtimali yoğunluk kazanmış durumda" dedi.
 Davutoğlu, “ Türkiye'de daha önce düzenlenen canlı bomba saldırılarını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, Suruç'ta derinlemesine soruşturma yürütüldüğünü ifade ederek şöyle devam etti:
"2007'de Ulus'ta, 2008 Ocak'ında Diyarbakır'da, 2008 Temmuz'unda Güngören'de, çok sayıda vatandaşımızın vefatıyla sona eren canlı bomba saldırılarını hafızalarımızda tutuyoruz. Yine Reyhanlı saldırısı, Diyarbakır saldırısı farklı örgütler tarafından yapılmış olsa da milletimizin bütünlüğüne yapılmıştır. El Kaide'nin PKK'nın, IŞİD'in veya Suriye bağlantılı grupların Reyhanlı'da yaptığı saldırılar aynı insanlık dışı zihniyetin gerçekleştirdiği saldırılardır. Dünkü saldırıda vefat eden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bütün hastane yetkililerine, Sağlık Bakanlığı yetkililerine talimat verdik. Bir hastamız yoğun bakımda, acil durumda olduğu için süratle helikopter ambulansla nakli için talimat verdim. Bu insani boyut, vatandaşlık bağlamındaki ortak kader boyutu söz konusu olduğunda bütün diğer konular ikinci noktaya gelir. İkinci boyutu ise tabi ki bunun idari, hukuki soruşturmasıdır. Derinlemesine bu soruşturma sürdürülüyor. Bu grup Suruç'a yaklaşırken gerekli aramalar yapılıyor. Bu bilgileri aldık. Belediyenin orada 2 kişi gözaltına alınıyor, arananlar listesinde olmaları hasebiyle. Daha sonra kültür merkezi, 1 metre 20 santimlik bir duvar üzerinde de demirlerle korunaklı bir yer. Oraya intikal ettirildiğinde de gelen talep üzerine, ikinci bir arama yapılmıyor."

'BU SALDIRI TÜRKİYE'YE YAPILAN SALDIRIDIR'

Başbakan Davutoğlu, canlı bombayı gerçekleştiren kişinin kimliğinin tespiti konusunda ciddi mesafe alındığını ve Türkiye içi ile dışında olan bağlantılarının araştırıldığını anlatarak, "Anlaşılan o ki, ya bir sızma, ya grup içinde söz konusu olan kimliği teşhis edilemeyen şahıs tarafından canlı bomba olmak suretiyle bu katliam gerçekleştiriliyor. Şahsın tespiti konusunda ciddi mesafe alındı. Bu şahsın Türkiye içinde, dışında ne kadar bağlantı varsa ortaya çıkarmak için yoğun çaba içinde. Şüpheli konusunda önemli aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Kimler bundan sorumluysa gereken her şey yapılacaktır. İdari, hukuki soruşturma irtibatları ortaya çıkarılacaktır. En ufak bir eksikliğe en ufak bir ihmale tahammül gösteremeyiz. Üçüncü boyutu ise, insani boyut. Ülkemizin kaderini huzurunu ilgilendiren siyasi boyutudur. Bu saldırı Türkiye'ye yapılan saldırıdır. Kimse Türkiye içinde bir grubun diğer gruba saldırısı gibi değerlendirmemelidir. Bu bağlamda da yapmış olduğum çağrıyı tekrarlıyorum. 4 parti Genel Başkanları olarak terörün her türüne karşı ortak vatandaşlık bilinciyle tavır almamız gereken günlerdeyiz. Kimse siyasi istismara yönelmemelidir. Siyasi istismar sadece halkımızı rencide etmekle kalmaz, ülkemizin geleceğini de tehdit altına alır. Terör şiddet söz konusu olduğunda hepimiz ortak bir anlayışla buluşmalıyız" diye konuştu.

'HEDEFLERİ TÜRKİYE'DİR, SINIRDA EK TEDBİRLER ALINACAK'

Yapılan saldırıların hedefinin Türkiye olduğunu söyleyen Davutoğlu, sınırda ek tedbirler alınmasıyla ilgili yarın Bakanlar Kurulu'nda görüşme yapacaklarını da açıklayarak şöyle konuştu:
"Geçmişteki olayların failleri farklı olabilir, ama zihniyetleri aynıdır. Terör üzerinden siyasi rant sağlamadır, hedefleri ise Türkiye'dir. Biz her ne suretle olursa olsun, zarar gelebilecek bir şey karşısında alınması gereken tedbirleri almaya hazırız. Türkiye ve AK Parti iktidarları, hiçbir zaman hiçbir terör örgütüyle doğrudan yada dolaylı ilişki söz konusu olmadığı gibi, hiçbir terör örgütüne de müsamaha göstermemiştir. Yarın Bakanlar Kurulu'nda, sınırımızda alınacak ek güvenlik önlemleriyle ilgili gerekli tedbirleri alacağız. Kimse Türkiye'yi töhmet altına alıcı ve halkımızı tahrik edici açıklamalarda bulunmamalıdır. Özellikle HDP'li yöneticilerin yaptıkları açıklamalara dikkat etmeleri önem taşır. Biz bütün vatandaşlarımızı da teröre karşı nereden ve hangi kesimden gelirse gelsin, şiddet ve teröre karşı ortak tavır almaya bir kez daha çağırıyorum. Bu olay sonrası ortaya çıkabilecek güvenlik sorunu dolayısıyla gereken her türlü tedbir alınacak. Buradan Adıyaman'a geçeceğiz ve şehit edilen askerimizin cenazesine katılacağız. Askerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Terör eylemleri karşısında hiçbir zaman taviz vermeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Bir şüpheli tespit edilmiş durumda, yurtiçi, yurt dışı bağlantıları çıkarılıyor. Özellikle IŞİD bağlantısı ve canlı bomba ihtimali yoğunluk kazanmış durumda. Ama en kısa sürede bu soruşturmanın tamamlanmasını bekliyoruz." Diye konuştu.
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve bazı milletvekilleriyle Şanlıurfa'ya geldi.
Başbakan Davutoğlu’na Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç eşlik etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa Programının ardından Adıyaman’da Mehmetçiğe gerçekleşen saldırıda şehit düşen askerin cenaze törenine katılmak üzere Adıyaman’a geçti.
 
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49