Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Davutoğlu, çocuklara oyuncak dağıttı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve  Suriye’ye komşu Dışişleri Bakanlarını Harran Konteyner kentte, Suriyeli çocuklar tarafından karanfillerle karşılandı.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu önderliğinde gerçekleştirilen Suriye'ye komşu ülkelerin Bakan ve hükümet temsilcilerinin katıldığı Suriye'ye Komşu Ülkeler Bakanlar Toplantısı öncesi toplantının yapıldığı Şanlıurfa'ya bağlı Harran Kökenli Barınma Merkezi'nde büyük heyecan yaşandı.Kampta kalan Suriyeliler ve kamp görevlileri, toplantı öncesi son hazırlıklarını yaparken, kampta geniş güvenlik tedbirleri alındı.
 
Uluslararası organizasyon kapsamında yer alan Suriye'nin Komşuları Toplantısı'na katılmak
için gelen Türk Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Ürdün, Lübnan ve Mısır hükümetinin temsilcileri konteyner kent girişinde Suriyeli çocuklar tarafından ellerinde karanfillerle karşılandı.
 
Karşılama töreninde Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile birçok  isim yer aldı.
"2. Suriye'ye Komşu Ülkeler Bakanları Toplantısı" Harran Konteyner Kent'te konuşan Davutoğlu,  Suriyede Aç Bırakılarak Öldürme Politikası İzleniyor
 
'Suriye’ye Komşu Ülkeler Bakanları' toplantısı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde 30 bin Suriyeli sığınmacının barındığı Harran Konteyner Kenti'nde yapıldı.
'Suriye'ye Komşu Ülkeler Bakanları' toplantısı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde 30 bin Suriyeli sığınmacının barındığı Harran Konteyner Kenti'nde yapıldı. Cenevre 2 toplantısında uluslararası toplum ve insanlığa çağrı yapmak için Harran'a geldiklerini belirten Davutoğlu, Suriye'de yaşanan insanlık dramının son bulmasını isteyerek, "Suriye'de uluslararası topluma sunulan bazı deliller açık bir şekilde ortaya koyuyor ki, aç bırakarak öldürme politikaları izleniyor" dedi.
 
 
Davutoğlu "Ürdün, Lübnan, Irak, Mısır ve daha başka ülkeler Suriyeli mültecilere kapısını açtı. Bu ortak kaderimiz. Herkesin ortak sorumluluğu. Cenevre'de yaptığımız toplantıda, belli aralıklarla komşu ülkeler BM öncülüğünde bir araya gelme ve bunları kamplarda yapma kararı aldık. Bu ilk toplantımız. Cenevre 2 toplantısı öncesinde Harran'da bir araya gelmemiz aslında uluslararası toplum ve insanlığa bir çağrıdır. Bu çağrı da 'artık yeter' çağrısıdır. Artık yeter. Kadınların, çocukların, yaşlıların, çaresizlerin ıstırabı karşısında, büyük insani travma karşısında sessiz kalmayalım. Son birkaç hafta içinde onlarca Suriyeli kardeşimiz açlıktan, susuzluktan, soğuktan ve ilaçsızlıktan vefat etti. Gördüğümüz resimler, uluslararası topluma sunulan bazı deliller açık bir şekilde ortaya koyuyor ki; aç bırakarak öldürme politikaları izleniyor. Şehirler, mahalleler kuşatılıyor. Aylarca insanlara insani yardım ulaştırılmasına izin verilmiyor ve orada insanlar bir bir ıstırap içinde hayatlarını kaybediyorlar."
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslararası topluma sunulan bazı delillerin Suriye'de Ortaçağ savaşlarını andıracak şekilde bir aç bırakarak öldürme taktiği uygulandığını açık şekilde ortaya koyduğunu söyledi.
 
 
kültürlere beşiklik ettiğini, insanlığın ilk önemli üniversitelerinden Harran'ın bu topraklarda doğduğunu anlattı. Böylesine köklü bir medeniyet merkezinin bugün bir başka insani görevi yerine getirmek üzere harekete geçmiş durumda olduğunu söyleyen Davutoğlu, bunun da 3 senedir Suriye'de yaşanan insani trajedi olduğunu vurguladı.
Brifing toplantısıyla başlayan program birlikte kılınan Cuma namazıyla devam etti. Ardından Suriyeli çocukların eğitim gördüğü konteyner okulda incelemelerde bulunan Davutoğlu ve beraberindeki heyet Sosyal Tesisleri gezdi. Tesis çıkışında “Allah yehdi Davutoğlu” sloganlarıyla karşılaşan Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kalabalığı elle selamlayarak, “Allah yehdi Suriye” yanıtıyla karşılık verdi.
Suriyeli ailelerin yaşadığı konteyner evleri ziyaret eden Davutoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Harran motifli kümbet evlerde çay içerek yorgunluk attı.
 
İncelemelerin ardından düzenlenen toplantıda Davutoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına ilişkin bir soru üzerine Davutoğlu, “Nasıl ki Sırbistan’da yaşanan kimyasal silah kullanımı için 20 yıl sonra BM Genel Sekreteri özür diledi. Yarın öbür gün birbaşka BM Genel Sekreteri de Suriye halkından özür dileyecek” dedi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49