Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Davutoğlu, Bizim Ulaştığımız Yerlere Onların Hayalleri Ulaşamaz
AK Parti’nin Şanlıurfa mitingi için kente gelen Başbakan ve AK Parti Genel Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Topçu Meydanına adaylarla tokalaşarak girdi.
AK Parti’nin Şanlıurfa mitingi için kente gelen Başbakan ve AK Parti Genel Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Topçu Meydanına adaylarla tokalaşarak girdi. Eşi Sera Davutoğlu ile Topçu Meydanına gelen Davutoğlu, platforma çıkarak kalabalığı selamladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, AK parti Şanlıurfa Milletvekili adayı  Faruk Çelik, Ankara 2. Bölge 3 . Sıra milletvekili adayı Lütfiye Selva Çam ile AK Parti’nin 12 milletvekili adayları ile birlikte Urfalıları sahnede selamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Hz. İbrahim gibi ayakta Şanlıurfa. Bu şehrin mayasında Hz. İbrahim var. Urfa Barış, huzur şehri. Burada Türk Kürt Arap, yürek yüreğe yaşar.Bu şehir mukaddes bir şehir.Her bir Nemruda bir İbrahim gerektirir.Tehditlere rağmen buradayız.Kardeşi kardeşe kırdıranlara karşıyız." dedi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "Doğumdan emekliliğe kadar bilin ki her zaman müşfik Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin yanınızda. Sizin seçtiğiniz hükümetler sizin emrinizde olacak. Kimse size tahakküm etmeyecek. Siz emredeceksiniz, seçilmiş olanlar yapacaklar" dedi.
 
Davutoğlu, partisinin Şanlıurfa mitinginde, demokratikleşme konusunda kararlılıklarını kaybetmediklerini belirterek, Türkiye'ye yakışan, özgürlükçü, katılımcı demokrasiyi esas alan yeni bir anayasa yapacaklarını ifade etti.
 
Başbakan Davutoğlu, "Artık Türkiye darbe anayasalarıyla yönetilemez. Bütün meselelerin çözüm yerinin Meclis ve siyaset kurumu olduğunu herkes bilecek, herkes hazmedecek" dedi.
 
Seçim barajını, temsilde adalet, yönetimde istikrar ilkesine göre düzenleyeceklerini de vurgulayan Davutoğlu, istikametlerinin "milletin gösterdiği istikamet" olduğunu vurguladı.
 
Milletin hayallerini, beklentilerini, taleplerini mutlaka yerine getireceklerini aktaran Başbakan Davutoğlu, alandakilere, "Bizimle geleceğe yürümeye var mısınız?", Yeni istiklal hedeflerine yürümeye var mısınız?", "AK Parti'ye tek başına, iş başına demeye var mısınız?" diye seslendi.
 
Davutoğlu, aldığı cevap karşısında, "O zaman ilk günkü aşkla, haydi Bismillah" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Bizim siyasetimizin merkezinde, insanlarımızın beklentileri, refahı, mutluluğu yer alıyor. Bizim en büyük zenginliğimiz insanımız. Başkalarının başka gündemleri olabilir, ama bizim tek gündemimiz insanımızın, Şanlıurfa'nın mutluluğu, başka gündemimiz yok. Onun için 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' diyoruz. Bütün meselemiz gençlerimizi iş sahibi yapmak. Sofralara AŞ koymak. Beyannamemizi gördünüz. Şimdi gelin doğumdan, emekliliğe kadar beyannamede vadettiğimiz bütün hususları sizlerle paylaşalım. Doğumdan emekliliğe kadar bilin ki her zaman müşfik Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin yanınızda. Sizin seçtiğiniz hükümetler sizin emrinizde olacak. Kimse size tahakküm etmeyecek. Siz emredeceksiniz, seçilmiş olanlar yapacaklar. Şimdi, çocuğumuz doğduğu andan itibaren, ilk çocuğa 300, ikinci çocuğa 400 lira, üçüncü çocuğa 600 lira doğum hediyesi veriyoruz. Çocuk doğduğu anda devletimiz diyor ki biz size diyoruz ki 'bu çocuğun geleceği bize ait.' Hemen altınını takıyoruz. Çocuk büyüdüğünde, belediyelere kreş açma zorunluluğu getiriyoruz, okuldan önce. Çalışan kadınlarımıza doğuma bağlı olarak, doğum izninden sonra ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü çocukta 6 ay, yarı zamanlı tam ücretli izin veriyoruz, yani yarı zaman çalışıp tam ücret alacaksınız."
 
Çocuk okula gittiğinde de onun yanında olmaya devam edeceklerini belirten Davutoğlu, Fatih Projesi kapsamında her çocuğa bedava kitap, bilgisayar, akıllı tahtalar verildiğini hatırlattı.
 
Tatlıses'e teşekkür-
 
Çocukların büyürken hiç kimseye muhtaç olmayacaklarını anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Öğrenim gören gençler. Burada mısınız? Maşallah. Şanlıurfalı kaç yaşında olursa olsun her zaman gençtir. Bakın kıymetli sanatçımız İbrahim Tatlıses, her zaman genç değil mi? Bu sefer yine aday oldu sonra AK Parti lehine adaylıktan feragat etti, kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 
 
Yurt dışında öğrenim gören gençler için pasaport harcını kaldıracaklarını bildiren Davutoğlu, ayrıca tüm gençlere ücretsiz internet sağladıklarını bunun da dünyanın hiçbir yerinde olmadığını kaydetti.
 
Gençlerin seçilme yaşını 18'e indireceklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Şanlıurfalı 18 yaşındaki gençler, Şanlıurfa'yı işgalden kurtarıp, istiklal ateşini yakmışlardı şimdi biz gençlerle Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz, bölgeyi Ortadoğu'yu yeniden inşa edeceğiz. Hazreti İbrahim ahlakına sahip gençlerle, dünyaya adaleti yeniden getireceğiz inşallah" dedi.
 
"Biz bu toprakların insanlarının bereketlenmesini istiyoruz..."-
 
Bir genç üniversiteyi bitirdiğinde de yanında olacaklarını vurgulayan Davutoğlu, bu gençlerin getirip kendilerine bir proje verdiklerinde cebine 50 bin Türk Lirası'nı, can suyu olarak, ilk sermaye olarak vereceklerini açıkladı.
 
Gençlere, "Annenin ak sütü gibi helal olsun" diyeceklerini aktaran Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Eğer derse ki genç, 'param yetmeyebilir sermayeye.' O zaman da 'al sana 100 bin lira da faizsiz kredi' diyeceğiz. İşinin ilk yıllarında zorlanmasın diye üç yılda gençlerden vergi almayacağız. Devlet ana gibi baba gibi sizin yarinizdir. Şefkatli kucağında size gelecek hazırlayandır. Bilin ki devletin baskıyla, herhangi bir şekilde yıldırmayla vesayetle anıldığı günler geçti. Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti her gencin elinden tutacak. Türk, Kürt, Arap çocukları hepsi birden Türkiye'nin kalkınmasına, bu al bayrağın yücelmesine katkıda bulunacaklar. İlk kez iş bulan gençlerimize maaşını bir yıl devlet verecek. İşverenlere teşvik bu. Şimdi işiniz, maaşınız var, aşınız var. Ne kaldı? Eş kaldı eş. Biz bu toprakların insanlarının bereketlenmesini istiyoruz, çoğalmasını ama aynı zamanda iş güç sahibi olmasını da istiyoruz. Eş lazım dediğinizde önce annenize, babanıza gideceksiniz inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız. Ama bir şey daha yapacağız, ister kız erkek, 'çeyiz hesabı' açtırdığı zaman bir anne baba çocukları evlendirmek için bu hesapta biriktirilen paranın yüzde 20'si kadar da devlet evlenme yardımı yapacak. 100 bin lira mı biriktirdi, devlet 20 bin lira daha koyacak 120 bin lira olacak. Böyle devlet sevilmez mi? Böyle devletin vatandaşı olmak gurur vermez mi?"
 
- "Onlara haddini bildirecek misiniz?"
 
Kendilerinin şefkatli bir devlet için çalışırken, birilerinin de devlete "katil devlet" dediğini belirten Davutoğlu, "onlara haddini bildirecek misiniz?" ifadesini kullandı. 
 
Eğer devletten birileri, devlet gücünü kullanarak yanlış yaparsa, onun hesabını da kendilerinin soracağını vurgulayarak, işi, eşi ve aşı olan gençlere konut yardımı da yapacaklarının altını çizen Davutoğlu,  şöyle dedi:
 
"Ev almak için açılan konut hesabına peşinat, yüzde 25 peşinat biriktirdiğinizde, devlet onun da yüzde 15'ini konut katkısı olarak size verecek. Gençler işte yeni Türkiye bu, sizi namerde muhtaç
etmediğimiz gibi annenize, babanıza dahi muhtaç etmeden onların küçük tasarruflarını bile harcatmadan sizi iş, güç, aş, eş ve ev sahibi yapacağız."
Urfa’ya Hızlı Tren Müjdesi
 
“Şanlıurfa-Mürşitpınar için Hızlı tren çalışmalarını başlatacağız” müjdesini de veren Başbakan Davutoğlu “Söz verdiğimiz 600 yataklı Devlet Hastanesinin büyük bir kısmını tamamladık. Ocak ayında açacağız. Bin 800 konut daha inşa edeceğiz. Atatürk Barajı ile Şanlıurfa’ya su getiriyoruz. Şanlıurfa’nın uçsuz bucaksız ovaları suya doyacak. 25 bin ton kapasiteli pamuk borsası ile 90 bin ton kapasiteli hububat borsasını kuracağız” diye konuştu. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49