Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Davul Zurnalı Karşılama
Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Birecik Barajı yapımından önce geçim kaynağı olan bahçecilik, yerini tekne turlarına bıraktı.
 
Şanlıurfa-Birecik Barajının yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde düzenlenen tekne turları, yerli ve yabancı ziyaretçilerden ilgi görüyor
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ilçedeki doğal güzellikleri görmeye gelen vatandaşların Halfeti’ye ilgisi arttı. Özellikle hafta sonları turlarla ilçeye gelen ziyaretçiler, yaklaşık 1 saat süren tekne turlarına katılarak, İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale ve "batık kent" olarak adlandırılan Savaşan köyü ile bölgenin doğal güzelliklerini görme imkânı buluyor.
Halfeti, ye gelen yerli ve yabancı turistlerin Halfeti’yi gezerken kendilerini bodrum da sandıklarını söylüyorlar halefti ye günü birlik gelen yerli ve yabanca turistlerin konaklama yeri olmadığı için günü birlik gezinti yapıp geri dönmek zorunda kalıyorlar Halfeti’te su sporları müsabakaları da yapılıyor
 
Fırat Nehri kıyısında bulunan Halfeti ilçesinde halkın geçim kaynaklarından biri olan bahçeciliğin baraj sebebiyle yapılamamasından dolayı, Halfetililer yeni geçim kaynağı olarak tekne turları düzenliyor. Birecik Barajı’nın yapımının tamamlanmasının ardından Fırat’ın sularına gömülen Halfeti’de ortaya çıkan güzellikler turizm açısından değerlendiriliyor. Bu çerçevede, Halfetililer Fırat Nehri üzerinde tekne turları düzenleyerek hem yerli ve yabancı turistlere Halfeti’yi tanıtıyor, hem de geçimini sağlıyor. Teknelerini kiraya veren Halfetililer, “İlçemiz suyun altında kalınca başta üzülmüştük. Oysa şimdi yeni bir geçim kaynağı bulduk kendimize. Teknelerimizi kiralayarak turistlere Halfeti’yi gezdiriyoruz. Özellikle yaz aylarında birkaç sefer yaptığımız da oluyor. Turistler genellikle suyun altında kalmış köyleri ve Rum Kalesi’ni görmek istiyor. Onlar Fırat üzerinde gezmek istedikçe bizler de para kazanıyoruz” diye konuştu.
 
Minarenin üzerinden fıratı seyir etmek başka bir keyif
 
Halfeti’ye gelen birçok yerli ve yabancı turistler sular altında kalan camiinin minaresine çıkarak fıratı seyir ediyor
 
Davul Zurnalı Karşılama
 
Halfeti Hafta sonları ziyaretçi akına uğrarken gelen vatandaşlar ilk kıyıda bulunan tekneye binip Halfeti’yi keşfetmek istiyor.
Siyahgül teknesi ile hizmet veren Yasin Erdoğan “ Buraya gelen turistlere hizmet veriyoruz turumuz yaklaşık 1,5 saat sürüyor kız mağarası, Rum Kalesi ve Savaşan köyü bizim bulunduğumuz yerlerde 35 kilometre geride Birecik barajına 65 kilometre Atatürk barajına uzaklıktayız daha önceleri bir düzenimiz yoktu şuanda tekneler sıraya girmiş durumda gelen yerli ve yabancı turistlere davul, zurna eşliğinde eğlendiriyoruz hem gezi hem eğlence hepsi bir arada dedi”
Kız mağarası, Ruma Kale ve Savaşan köyü tekne gezilerde gelen turistler davul, zurna eşliğinde gönüllerinde eğlendiler. (Mustafa BAYAR) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49