Öne Çıkanlar sanlıuırfaspor harran restore voleybol afrıka

Bu haber kez okundu.

Darbe mağdurlarını haklarını arıyor
NACİ ÇETİNDAĞ
 
12 Eylül askeri darbesinin üzerinden tam 32 yıl geçti. Türkiye, darbenin açtığı yarayı hâlâ kapatamadı. 0 dönem evlerinde, köylerde,  cezaevlerinde aylarca işkence görenler, yaşadıkları insanlık dışı uygulamaları unutamadıklarını söylüyorlar. Gelecek nesiller için yeni bir 12 Eylül'e 'hayır' diyorlar.
 
Şanlıurfa merkez Sağlık köyünden işkence mağduru Esvet Anaz  o günleri anlatırken  “gece saat 24.te 12 eylül darbe sonrası sağlık köyü okulunda dönemin yardımcı köyü karakol komutanı tarafından gece sağlık ilkokulunda getirip gece feci şekilde işkence gördüm komutan bıyıklarımı çekti ve bana işkence eti benimle birlikte üç kişi köy halkından onlara da aynı şekilde işkence yapıldı benim suçum yoktu evimde tuvalet olmadığı için muhbirler beni ihbar etti işkence gördüm sucum sadece tuvaletimin  yapılmayışı bunun yüzünden keyfi işkence gördüm şimdi bana yapılan işkencenin ve onurumu kıran komutanlar hakkına  işlem başlatılmasını istiyorum dedi” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49