Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Dar Gelirli Ailelerin Vazgeçilmezi Alınmaz Oldu

Patates ve soğana bayram öncesi ardı ardına gelen zamlar vatandaşların hem elini hemde cebini yakıyor. Hasat mevsimine rağmen son bir haftada fırsatçıların 1.5 liradan 5 liraya kadar yükselttiği patates soğan fiyatları pazara çıkan vatandaşları şaşırtıyor.

Özellikle dar gelirlinin vazgeçilmezi arasında yer alan patates in kilo fiyatı son günlerde tırmanışa geçti. Bir hafta öncesine kadar market ve pazarlarda 1.5 - 2 TL arasından satılan patatesin kilosu 4 liraya çıktı. Pazarda patatesin fiyatını kuru soğan takip eder oldu. 1.5 liradan satılan kuru soğan hasat mevsimine rağmen 5 liraya kadar çıktı.

Patates ve soğana müdahale geliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, patates ve soğanda yaşanan spekülatif harekete yönelik bugünden itibaren Ekonomi Bakanlığı olarak müdahale edileceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49