Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Dakar Rallisinin Tanıtım Startı Şanlıurfa’da Yapıldı
Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun desteğiyle Dakar Rallisi'ne katılacak olan sporcular Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir'in katıldığı “GAP'tan Dakar'a”nın üçüncü tanıtım startı Vali İzzettin Küçük’ün de katılımıyla Şanlıurfa’da yapıldı.
Arjantin, Şili ve Bolivya'da Türkiye’yi temsil edecek olan sporcular Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir'in katılacağı Dakar Rallisi’nin basın toplantısı ve tanıtım startı, "Spor, Barış ve Kardeşliktir" sloganıyla Batman ve Mardin’in ardından son olarak Şanlıurfa'da yapıldı.
Son aylarda Suriye’nin Kobani kentinden yaşanan göçlerle gündemde olan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen etkinlikle "Spor, Barış ve Kardeşliktir" sloganına değinilerek, Suriye’de yaşanan savaşın son bulması istendi.
Tanıtım startı öncesi bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük ise; ilk olarak Dakar Rallisine katılacak olan Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir'e başarı diledi. Bu önemli rallinin tanıtımını Şanlıurfa’da yapan Türkiye Motosiklet Federasyonuna da teşekkür eden Vali İzzettin Küçük; “Spor barış ve kardeşliktir sloganı hemen yanı başımızdaki savaşa en anlamlı cevabımızdır. Yanı başımızda bir savaş var. Bu rallinin burada başlaması çok anlamlı bir mesajdır. Dünya hepimize yetecek büyüklüktedir. Kardeşlik ve barış içerisinde yaşayabileceğimiz bir dünya vardır ve bunu korumak da bizim elimizdedir. Ülkeleri ve milletleri birbirine yaklaştıran spor, sanat ve kültürdür. Barış bir gayret gerektirir. Her kesimden destek verilmesi lazım. Türkiye Motosiklet Federasyonu da üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Kendilerine içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük damalı bayrağı sallayarak Dakar Rallisinin tanıtım startını verdi.
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 3 Ocak Cumartesi günü start alacak Uluslararası Dakar Rallisi'nde Türkiye’yi başarılı sporcularımız Şakir Şenkalaycı ve Serkan Özdemir, Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle temsil edecek. Arjantin, Şili ve Bolivya topraklarında 9 bin 295 kilometreden oluşan Dakar Rallisi 17 Ocak Cumartesi günü Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te son bulacak. Dakar Rallisine 164 motosiklet, 138 otomobil, 64 kamyon ve 48 quads kategorilerinde 414 araç katılacak. Türkiye’de sayısız şampiyonluklara imza atan Şakir Şenkalaycı 156 ve Serkan Özdemir de 165 numara ile Dakar'da yarışacak.
 
Organizasyona katılacak Türkiye Şampiyonu sporcuların tanıtım startı ve basın toplantıları, "Spor, Turizmin Geleceğidir" ve "Spor, Barış ve Kardeşliktir" sloganıyla Hasankeyf’ten başlayıp, Midyat, Mardin ve Şanlıurfa'da bitiyor. Motosikletin farkındalığıyla yapılacak organizasyonda dünya barışına dikkat çekiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48