Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi tesisi

Bu haber kez okundu.

Dağı aşıp okula geliyorlar
Maşuk bölgesindeki okulun yolunun bulunmaması nedeniyle öğrenciler, okula varmak için dağ bayırdan geçiyor. Öğrencilerin durumu sormak amacıyla okula gelen veliler de duruma tepki gösterdi.
Şanlıurfa’nın temel sorunlarından bir tanesi olan yol sorunu giderilmeyi beklerken, büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamalarda, tüm okulların yolunun yapıldığı ve öğrencilerin bu çileden kurtulduğu belirtiliyordu. Ancak, durum Maşuk’ta öyle değil.
Maşuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul yolu olmadığı için uzak bir yolu yürümek zorunda kalıyor. Dağ bayırdan geçerek yaklaşık bir kilometre yolu aşan öğrenciler, ancak okula varabiliyor. Belediye otobüslerinin yakınından geçmediği Maşuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yolunun yapılmasını istiyor.
Okul yönetimi de duruma tepki gösterirken, okul yöneticileri, akşam saatlerinde bölgenin tenhalaştığını ve özellikle kız öğrencilerin mevcut yoldan geçmeye korktuğunu aktardı.
“Okul var, yol yok” diyen öğrenci velileri, servisle gitmeyen öğrencilerin belediye otobüsleriyle gittiğini ve okula ulaşmak için yaklaşık bir kilometrelik dağ bayırı yürümek zorunda kaldıklarını aktardı. Öğrencileri gibi, kendilerinin de bu durumda zor durumda olduğunu söyleyen öğrenci velileri, şu ifadeleri kullandı:
“Belediye okul yollarının yapıldığını söylüyor ama bunu vatandaşlar göremiyor. Öğrencilerimiz okula gitmek için dağ bayırdan geçiyor. Önümüz kış, yağışlı günlerde çocuklar bu yoldan nasıl geçecek. Buralar zaten çok tenha, kış aylarında da durum böyle olursa çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Lütfen bu okulun yolu bir an önce yapılsın.”
Şanlıurfa’da yolu olmayan çok sayıda okulun olduğunu belirten vatandaşlar, ayrım yapılmaksızın tük okulların yolunun yapılmasını istedi. Özellikle ilçelerdeki okullarda yol sorununun yaşandığını söyleyen vatandaşlar, bu anlamda belediyeleri göreve çağırdı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49