Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Cumhuriyet Meydanın Temeli Atıldı
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Gıda ve Tarım Bakanı M.Mehdi Eker, Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüoğlu, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve diğer devlet erkânının katılımıyla düzenlenen törende Cumhuriyet Meydanı ve Otoparkının temeli atıldı.
    Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Doğuştan Marka Şehir Şanlıurfa’nın artık meydanlarıyla da Türkiye’de konuşulan bir kent olduğu söyledi.
    Topçu Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, 11 Nisan Meydanı, Samsat Meydanı ve Beykapısı Meydanı ile kentin kimliği olan meydanları birer birer hemşehrilerinin hizmetine sunduklarını kaydeden Fakıbaba, bütün bu hizmetleri “Ortak Akıl Hareketi” sayesinde yaptıklarını söyledi.
   Fakıbaba, “Türkiye’de meydanların sayısı çok az iken Şanlıurfa’da 5 ayrı meydanın kente kazandırılması için verdiğimiz mücadelede bizlere destek olan Bakanımız Faruk Çelik’e, Milletvekillerimize ve Valimiz Celalettin Güvenç’e ne kadar teşekkür etsek azdır. 28 dönümlük bir alanda bugün temelini attığımız Cumhuriyet Meydanı tek katlı olup, 650 araçlık otopark kapasitesine sahiptir. Cumhuriyet Meydanı’nda 500 araçlık kapalı, 150 araçlık açık otopark yer alıyor” dedi.
  Şanlıurfa Belediyesi olarak kentte en önemli sorunların başında gelen otopark sorununa çözüm üretmeye çalıştıklarını kaydeden Fakıbaba, göreve geldikleri günden bu yana 5 bin araçlık otopark yaptıklarını ifade etti.
  Şanlıurfa’da hayata geçirilen bu tür projelerin ardından kentin yatırımcıların gözde kenti haline geldiğini söyleyen Fakıbaba, “Kentimize her gün farklı meslek dallarından sayısız işadamı geliyor ve yatırım yapmak istediklerini söylüyorlar. Bütün bu gelişmeler hükümetimizin bir nimetidir. Otoyollar, sulama kanalları v.s birçok hizmette hükümetimizin mührünü görüyorsunuz” diye konuştu.
   “Yap-İşlet-Devret” Modeliyle Şanlıurfa’ya kazandırılan gerek Topçu Meydanı gerekse de Cumhuriyet Meydanının yapımını üstlenen İşadamı Abdurrahman Önen ve ekibine teşekkür eden Başkan Fakıbaba ayrıca bu tür projelerin gizli mimarı olan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu’na ise yürekten teşekkür etti.
CUMHURİYET MEYDANI’NDAN BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI VERDİ
   Daha sonra konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, AK Parti iktidarının hizmetlerine ve siyaset anlayışına değinerek, insan odaklı hizmet anlayışıyla hizmet ettiklerini söyledi.
   2 yıldan bu yana milletvekilliğini yürüttüğü Şanlıurfa’da heyecanlı bir şekilde hizmet ettiklerini kaydederek bu heyecanı bundan sonrada kaybetmememiz gerektiğini dile getirdi.
   AK Parti tarafından halka verilen vaatleri birer birer yerine getirdiğinin altını çizen Bakan Çelik, Cumhuriyet Meydanı’ndan halka seslenerek barış ve kardeşlik mesajları verdi.  
   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in konuşmasının ardından temel atma törenine geçildi. 
   Gıda ve Tarım Bakanı M.Mehdi Eker, Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüoğlu, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Yüklenici Firma Yetkilisi İşadamı Abdurrahman Önen ve diğer davetlilerin katılımıyla putona basan Bakan Faruk Çelik projenin 8 ayda tamamlanacağını müjdesini verdi.   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49