Öne Çıkanlar sanlıuırfaspor voleybol abıde keskus tıt

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanlığı İçin Oy Verme İşlemi Başladı
Cumhurbaşkanlığı seçimi için sınır kapılarında ilk tur oy verme işlemi Kırklareli'nin Dereköy Gümrük Kapısı'nda başladı.
 
Cumhurbaşkanlığı Seçimi için sınır kapılarında ilk tur oy verme işlemi Kırklareli'nin Dereköy Gümrük Kapısı'nda başladı. Gurbetçiler, gümrük kapısının geçiş bölümünde kurulan sandıkta oylarını kullandı.
 
Yurt dışında yaşayan gurbetçiler 10 ağustosta kadar belirlenen noktalarda oy kullanabilecek. İlk turda Cumhurbaşkanı seçilemez ise, ikinci tur için yurt dışında yaşayan Türkler 17 Ağustos - 24 Ağustos arası sandık başına gidecek.
 
Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimine göre, yurt dışındaki seçmenlerin, "www.ysk.gov.tr"internet adresinden oy verecekleri gün ve saat aralığını bugün Türkiye saatiyle 17.00'ye kadar belirlemesi gerekiyor.
 
EN ÇOK SEÇMEN ALMANYA'DA
 
Yüksek Seçim Kurulu kayıtlarına göre yurt dışında en çok seçmen Almanya'da bulunuyor. Almanya'da bugünden itibaren 1 milyon 380 bin 909 kayıtlı seçmen sandık başına gidecek. Almanya'yı 293 bin 412 seçmenle Fransa, 238 bin 968 Hollanda takip ediyor.
 
Belçika'da 126 bin 423, Avusturya'da 104 bin 536, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 91 bin 177 İsviçre'de 87 bin 85, Amerika'da 85 bin 941, İngiltere'de 77 bin 137 ve Avustralya'da 38 bin 923 seçmen köşk seçimlerinde oy kullanacak.
 
Seçimlerde yaklaşık 2 milyon 700 bin gurbetçinin oy kullanması bekleniyor 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49