Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru sanlıurfa Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfalılara Hitap Etti

Şanlıurfa mitingine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve adayları, STK temsilcileri ve on binlerce vatandaş katıldı

"45 katrilyon liralık yatırım yaptık"

Yatırımlar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, "Urfa ne kadar anlatsak, ne kadar yüksek olsa, ama ben bugün bakıyorum şöyle karşıya maşallah uçsuz bucaksız. Şanlıurfa Havalimanı'ndan gelirken de yollar zaten böyle, merkeze yetişemeyince mecburen bir köyde Cuma namazını kıldık. Bütün Karaköprü halkımızı anlatmaya kelimeler yetmez. Sizi seviyoruz onlarında bizi sevdiğini biliyoruz. Bugüne kadar hep bizim yanımızda yer aldınız. 2023 Türkiye'sine hazır hale getirmek için büyük şehirde ve ilçelerimizde hedeflerimiz biz milletimize Urfalılarla birlikte Yürüyoruz, karşımızda kimin kiminle yürüdüğünü de en iyi siz biliyorsunuz. Urfa milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? 31 Mart'ta tevazu samimiyet il ve ilçelerimizde belediye başkanına sahip çıkıyor muyuz? Maşallah barekallah. Büyük bir aşkla sevmekte kalmadı aynı zamanda Urfa'ya tarihinin en büyük hizmetlerini getirdik şimdi. Söylediklerime dikkat edin ve bunları da biliyor olmaktasınz. 17 yılda Şanlıurfa ne kadar hizmet getirdik biliyor musunuz 45 katrilyon liralık yatırım yaptık 45 katrilyon” dedi.

Eğitim yatırımları

Eğitime yapılan yatırımlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çocuklarımızı okulsuz bırakmadık, Harran Üniversitesine yeni fakülte, Meslek Yüksek Okulu ve yükse okullarla büyüterek 25000 öğrencisi ve 1127 öğretim üyesi olan bir hale getirdik. 3894 kişi kapasiteli yurtlarla hizmet veriyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Şanlıurfa Viranşehir ve Siverek'te toplamda 1550 kişilik yurt binaları da açacağız. Şehrimize 30 bin seyirci kapasiteli bir stadyum kazandırdık. Şanlıurfa gençlik merkezi spor salonu da öyle yaptık. Ceylanpınar, Akçakale gençlik merkezlerinin ve Şanlıurfa olimpik yüzme havuzunun yapımı devam ediyor. Urfalı ihtiyaçlarımızı şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza ise toplamda 7 buçuk katrilyon lira kaynak sağladık. ” diye konuştu.

“30 adet sağlık tesisimizin de inşaatı devam ediyor

Sağlık yatırımlarını anlatan Erdoğan, “Sağlıkta toplamda 1775 yataklı 14 haneden oluşan 89 adet tesisi Urfa kazandırdık. Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesini yaptık. ama bitti mi bitmedi şimdi asıl alana geliyorum 1700 yataklı Şehir Hastanesi yapımı devam ediyor 2 yıl sonra bittimi hedefleniyor. Ceylanpınar Devlet Hastanesi bunlarla birlikte 30 adet sağlık tesisimizin de inşaatı devam ediyor. 200 yataklı bir ek bina yaparak 250 yataklı Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nin 100 yataklı Harran Devlet Hastanesi'ni 42 adet sağlık testi daha Şehrimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Konut projeleri

Şanlıurfa'da 13573 konut projesini hayata geçirdik sahiplerine teslim ettik. İmar barışıyla 165 Şanlıurfalı vatandaşımızın sıkıntısını çözdük. Şehrimizde faaliyet gösteren 7 adet atıksu arıtma tesisi var. Dede Camiinden Hasan Paşa Camii, Eyüp Nebi Camiinden Eyyübiye’deki Nimetullah Camiine kadar Şanlıurfa'daki 63 Ecdat yadigarı eserin restorasyonunu yaptık. Eyyübiye Halilurrahman Cami var caminin içinde de caminin Bilecik'teki manalı manalı caminin Siverek'teki Karakeçi camiinin medeniyetimizin birikimi da pek çok eserin restorasyonları sürüyor.

Hızlı Tren Müjdesi

Adana, Gaziantep hızlı tren hattı üzerinden tüm Türkiye'ye hızlı tren ile alıyoruz. Dün ne oldu biliyor musun? Mardin'e hızlı tren müjdesini verdik. Benim arkamdan bu bölücü terör örgütünün desteklediği malum parti var ya onun eş başkanı bir ifade kullanmış Mardin'e hızlı trenin ne işi var. Espri gibi yani Saadet Partisi onun başındaki saatte ne dedi Sivas'a trenin ne işi vardı yani Allah'tan şunu demedi. Mardin'de havaalanının ne işi var? Ondan sonra havaalanında gelir. Onunla beraber uçuş yaparlar şimdi oraya hızlı tren geldiği zaman biliyorum ki o yüzden ben de bundan istifade edecektir.

“Bu trenden inenler bir daha bu trene binemezler”

Kardeşlikle büyütmek istiyoruz. Ama bir şey söylüyorum; cumhurbaşkanı olarak bu kardeşiniz büyükşehirde büyükşehir belediye başkanımız, ilçelerde ilçe belediye başkanları. Neymiş beyefendi adam olmamış adam olmayınca bakıyorsunuz. Ya da var var ne bir şey menfaat neredeyse bekliyor. İşte ben kazanınca tekrar AK Parti'ye geleceksin bu trenden inenler bir daha bu trene binemezler. O davada bu treni terk edenlere kusura bakmasınlar. Bu can bu tende oldukça bir daha biz bu sene kabul etmez. Biz bu numarada kimlerle bu yola çıktıysan bir şey yani Tekfen içeriz. Beraber yolculuğumuza devam ederiz. Tamam onun için ne emaneti emin ellere teslim ettik. Onlarla da devam ediyoruz.

“Biz şehirlerimizi hissetti muhabbeti yatırımla geliştirmek istiyoruz”

Kardeşim biz milletimizin birlik ve beraberlik ve dayanışma ile geleceğe taşımak istiyoruz. Bize ihanet edenlerle değil. Biz şehirlerimizi hissetti muhabbeti yatırımla geliştirmek istiyoruz. Buna karşılık birileri ısrarla bölücülük fitresini içimize sokmaya ve büyütmeye çalışıyor. Biliyorsunuz ülkemizde 1984 yılından beri vahşi eylemleri gerçekleştiren bir bölücü terör örgütü var. Bu örgüt bugüne kadar en başta benim Kürt kardeşlerim olmak üzere sadece ülkemize ve milletimize zarar vermiştir. Bunlar doğmamış bebeklerin masum çocukları öldürerek nice evleri ateş düşürmüştür. Silahını camide namaz kıldıran imamlarımız ha çocuklarımıza için vermek için çırpınan öğretmenlerimize sağlık görevlilerimize yol yapan işçilerimize ekmeğinin peşinde ki çiftçilerimize işinin başındaki esnafımıza çevirerek savunmasız insanlarımız Hedef almıştır. Askerlerimizin polisimizin korucularımız karşısında tutunamayanlar silahsız vatandaşlarımıza etmediklerini bırakmamıştı. Hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin veya bölgemizdeki herhangi bir kesimin hakkını hukukunu savunmak gibi bir derdi asla olmamıştır. Bunları ilk günden beri bölgemizde bir takım güçlerin gönüllü ve paralı taşeronluğunu yapmıştır. Dün öyleydi bugün de öyle peki Kürt kardeşlerimin hiç sıkıntıları yok muydu. Elbette vardı yoksulluk vardı imal edilmiştir tarzı baskı vardı, haksızlık vardı. Bu sıkıntılar Türkiye'nin her yerinde vardı ama bu bölgede daha ağır bir şekilde yaşanıyordu. Biz işte böyle bir Türkiye devraldık. Hemen kolları sıvadık Eğitim sağlık adalet emniyet ulaşım tarım enerji bütün bu alanlarda adımlarımız attık Ama bunlar ülkemizi bölmeye çalıştılar.

“Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı?”

Şimdi kardeşlerim Şanlıurfa'dan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Sizden çok gür bir cevap bekliyorum. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Türkiye'de Doğu Anadolu’muz var. Güneydoğu Anadolu’muz var. Karadenizimiz var. Orta Anadolu’muz var, Ege ve Marmara var. Bu beyefendi Kürdistan özlemi ile yatıp kalkıyorsun. kuzeyinde Kürdistan var. Bulursun oynarsın oraya gelsin. Bizim bu topraklarımızı bölme. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bizim arkamızda YPG/PYD PKK bak ya şöyle diyor. Bizim arkamızda da Şanlıurfa Allah'ımız var. Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan böyle gördük böyle yürüyeceğiz hiç bu işin teferruatı yok. Ben diyor 1 temmuza kadar terörle mücadele kaldırmazsanız bu yasayı Savaş Kapıyı çalar. Ne oldu 1 Temmuz geride kaldı. Ne oldu hadi Jüdidee inlerine girdik. Tendürek'te yerine girdik. Hatta Kandilde evlerine girdik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49