Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını yaptı
Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprü olma özelliği taşıyan 610 metre uzunluğunda ki Nissibi Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı muhteşem törenle açıldı.
Açılışa saatler kala alanı dolduran Siverekli ve Adıyamanlılar Recep Tayyip Erdoğan'ı beklemeye başladı. 
Açılış öncesi kalabalığa konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, tüm katılımcılara teşekkür etti. Doğu ile Batı'nın her anlamda bu köprü sayesinde birbirine bağlandığını ifade eden Gülpınar, köprünün önemini anlattı. 
Siverek ve Adıyaman'ın tarihten süregelen bir dostluğu ve kardeşliğini olduğunu belirten Gülpınar, açılan köprü sayesinden bu kardeşliğin pekiştiğini vurguladı. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise Siverek'e böylesi muhteşem eser kazandırdığı için Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti hükümetine Şanlıurfalılar adına minnettar olduklarını söyledi.
Siverek ve çıkılmaz sokak denen Adıyaman'ın artık ekonomi başta olmak üzere her alanda daha güçlü olacağının altını çizen Başkan Güvenç, Büyükşehir olarak bölgenin kalkınması için ciddi projeler hazırladıklarını aktardı.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle alana indi. Sevgi gösterileri arasında platforma çıkan Erdoğan, Siverek ve Adıyamanlılara katılımlarından dolayı teşekkür etti. 
Konuşmasında ülkedeki gelişmelere değinen Erdoğan, Siverek'i ayrı bir sevdiğini ve seçimden sonra Siverek'i özel ziyaret edeceğinin müjdesini verdi.
Sevgi tezahüratları ile sık sık konuşması kesinlen Erdoğan, Rabia işareti yaparak katılımcılara karşılık verdi.
Daha sonra köprüye gecen Erdoğan, beraberindeki bakanlarla birlikte kurdeleyi keserek Nissibi Köprüsü'nün resmi açılışını yaptı.
Açılışın ardından cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi kullandığı araçla köprüden geçti.  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49