Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

“Çözüm sürecine engel olunmak isteniyor”
BDP Şanlıurfa il teşkilatı Gever’de(Yüksekova) meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla eylem yürüyüş düzenledi.
 
Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) il örgütü ve diğer partililer, Gever’de meydana gelen olayları protesto ederek, yürüyüş düzenledi.
 
Saat 12.00’de Topçu meydanında bir araya gelen katılımcılar, sloganlar eşliğinde, Ahmet Bahçıvan iş merkezine kadar yürüyüş yaptı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte çevik kuvvet polisi yoğun güvenlik önlemi aldı. Sürekli, Abdullah Öcalan lehine slogan atarak, Gever’deki olayları protesto eden katılımcılar, Ahmet Bahçevan iş merkezi önüne gelerek, bir basın açıklaması yaptı.
 
Düzenlenen yürüyüşe, BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları Şehmus Çakıtaş, Dr. Mustafa Gümüş, Haliliye ilçesi Belediye başkan aday adayı Bekir Benek ve BDP il teşkilatı yanı sıra sayıları bini bulan katılımcılar katıldı. Bahçıvan iş merkezi önünde toplanan kalabalık adına basın açıklamasını Mehmet Binici okudu. Yapılan açıklamada, “Doksan yıllık Türkiye cumhuriyeti tarihinden günümüze kadar tüm yakıcılığı ile devam eden, Kürt sorununda ilişkin tüm imha inkâr ve asimilasyona rağmen çözümdeki ısrarı ve çabası bu gün devam etmektedir. Ancak tüm bu çabalara rağmen AKP hükümeti çözümsüzlükte ısrar etmektedir” şeklindeki ifadeler kullanıldı.
 
“Devlet eliyle katledildiler”
 
Gever’de meydana gelen olaylardan devleti sorumlu tutan grup, öldürülen kişilerin, devlet eliyle öldürüldüğünü öne sürerek, “Tüm kamuoyunun bildiği gibi, son olarak Gever’de yurtsever halkımızdan iki değerli yoldaşımız devlet eliyle katledilmiştir.
 
Yapılan bu katliam özgürlük hareketi; ini başlatmış olduğu barış sürecine sıkılan bir kurşun olduğu bilinmelidir. Bu gün gever de yaşanan katliama karşı hiçbir demokratik kurumun sessiz kalmayacağını AKP hükümeti bilmelidir. Bizler daha önce Ceylanların, Uğurların ve Eneslerin katledilişlerine de tanık olmuştuk. Bu katliamları unutmadık ve unutmayacağız. AKP hükümeti polisinin yaptığı bu katliama
 
Sessiz kalmacayacağız” denildi.
 
“Çözüm sürecine engel olunmak isteniyor”
 
Bu gibi olayların meydana gelerek, çözüm sürecinin bitirilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, “Kürt halk önderi ve özgürlük hareketinin başlatmış olduğu demokratik çözüm yürüyüşü AKP Hükümetinin polisi tarafında provoke edilerek süreci önünü engel olunmak istemektedir.AKP hükümeti bu cinayeti failleri yargı önüne çıkarmalıdır. AKP’nin sivil katliam sicili çok kirlidir. Bu tarz katliamlar AKP hükümeti tarafından normallaştirlmesi kabul edilemez. Bilmelidir ki Kürtler, eski Kürtler değildir. Halkımız bu katliamları sineye çekecek değildir. Bu katliamcı çete anlayışlara karşı her zaman her yerde mücadelemizi her platformda yükselteceğimizin bilinmesini isteriz. Gever’deki bu vesayete karşı halklar sesini yükseltmelidir, bu katliama karşı tüm halkımızı demokrasi mücadelesinde yerini almaya davet ediyoruz” şeklindeki ifadelere yer verildi.
 
Toplanan kalabalık, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49