Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

“Çözüm Süreci Dizi Sektörü Dopingledi”
 İki sezondan beri çekimlerinin Şanlıurfa’da devam ettiği TRT 6’da yayınlanan dizinin oyuncuları, Şanlıurfa’yla bütünleştiklerini söyledi.

 

TRT 6 kanalında Kürtçe yayınlanan dizi olan “Can u Ceğer” dizisi, iki yıldan beri Şanlıurfa’da çekiliyor. Kürtçe komik bir dizi olan Can u Ceğer dizisinin oyuncuları, yayına başladığı ilk günden bu yana Şanlıurfa’da bulunduğu için Şanlıurfa’nın kültürü ve insanlarıyla bütünleştiklerini söyledi. Kentin birçok noktasında çekimleri yapılan dizi, Urfa’nın yerlilerine de rol verirken, işlenen konular ise, genelde mizaha dayanıyor. Çözüm Sürecinin ardından Güneydoğu bölgesinde birçok gelişmenin yaşanması yanı sıra, dizi sektöründe de önemli adımlar atıldı. Güneydoğu’nun genelinde dizi çekimleri artarken, Şanlıurfa merkez ve ilçelerde birçok dizi çekimi devam ederken, dizilerin kente büyük katkı sağladığını söyleyen oyuncular, kent insanından çok memnun olduklarını ve Şanlıurfa’yla bütünleştiklerini söyledi.

 

“ÇÖZÜM SÜRECİ DİZİ SEKTÖRÜ DOPİNGLEDİ”

 

Şanlıurfa merkez, Halfeti ve Siverek ilçelerinde çeşitli dizi çekimlerinin devam ettiğini hatırlatan dizi oyuncusu, Güneydoğu bölgesinin genelinde çözüm sürecinden sonra gelişmelerin yaşadığını söyleyerek, “yani şöyle bir baktığımız zaman Güneydoğu bölgesinin genelinde gelişmelerin olduğunu görmek mümkün. Bu gelişmelerden bir tanesi de dizi sektörü. Dizi yönetmenleri daha önce bu bölgede dizi çekmekten çekinirdi ancak, şimdi öyle değil. Şanlıurfa bölgesinde çekimleri devam eden birçok dizi var. Bu diziler Şanlıurfa’da çekiliyor ve daha birçok yönetmen de burada dizi çekmek istiyor. Urfa’nın insanı gerçekten çok misafirperver, bize oldukça iyi davranıyorlar, çekim esnasında sıkıntı yaşamıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“HEM TANITIYOR, HEM EĞLENDİRİYORUZ”

 

Dizi sayesinde Şanlıurfa ve genel bölge açısından oluşan ön yargının kırıldığını söyleyen oyuncu, bu anlamda Şanlıurfa’nın tanıtımının yapıldığını ve ön yargıların kırıldığını söyleyerek, “yani malumumuz ki; çözüm sürecinden önce Şanlıurfa ve Güneydoğu bölgesi için batıdaki insanlar farklı düşünüyordu. Diziler aracılığıyla insanlar bu önyargılarını kırdılar. Aynı şekilde çektiğimiz dizi komedi tarzında olduğu için büyük beğeni topluyor ve başta Urfalılar olmak üzere tüm Türkiye tarafından izleniyor. Yaklaşık iki yıldır buradayız ve Şanlıurfa insanıyla artık bir olduk” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49