Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Çörek oto yağına rağbet artı
Çörek otu yağı faydaları, günümüzde alternatif tıp meraklıları tarafından ilgiyle araştırılıyor. Kalp sağlığını koruması, Şeker hastalığı, kanseri önlemedeki gücü, cinsel güce etkisi, damar tıkanıklığına ve sinüzite gibi bir çok faydası bulunmaktadır.  
Haşimiye meydanında çörek otundan çıkarılan yağ vatandaşların yoğun ilgisine neden oldu. Özellikle şeker hastaları çörek otundan çıkarılan yağ hastalık umutları oldu. Manisa Çörek oto satıcısı Hasan Deveci, Burdur Buca ve Şanlıurfa kırsalından toplanılan çörek otundan yapılan yağa en çok şekere hastaları tarafından satın alındığı belirtti.
Şeker hastalığı, reflü, göğüs ve sırt ağrıları, prostat, meme ve rahim kanseri, anne sütü gibi yüzlerce hastalığı şifa kaynağı çörek otunu makinede yağını çıkararak satışını yapan Deveci, “ Çörek otumuz da doğaldır. Burdur Buca ve Şanlıurfa kırsallından alıp geliyoruz. Daha çok yaşlıların talep etmesinin sebebi ise; Şeker hastalığı, romatizma, eklem ağrısı, mantar, kireçleme ve özellikle diz kapak sıvılarını tamamlıyor. İnsanlarda faydalarını çok iyi biliyorlar ve rağbet görüyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mevsim değişkenliğinde nezle grip olmalarını engelliyor. Bu açıdan çocuklar içinde çok faydalıdır. Bunun yağ olarak tüketilmesinin faydası da şudur; Eğer bunu tane olarak tüketirseniz midenin bunu eritmesi çok zordur ve kolay kolayda erimez. Erimediği taktirde de bağırsakları çizer. Yağı burada sıktığımız zaman çok sıra oluyor. Normalde akşamdan sıkıp hazırlıyorduk ama insanların güveni olmuyor. Aldıkları ve kullanacakları yağların sağlıklı olmasını istiyorlar. Bu nedenle bizde isteyene sıkıp veriyoruz daha önceden sıkmıyoruz. Ne kadar güvenli ve doğal olduğunu görüyorlar. 100 ss şişeyi 20 liradan satıyoruz, İsteyene posasından da veriyoruz. Onunda cilde faydası vardır. Çörek otundan çıkan posa ile çörek otunun kendi yağı ve zeytin yağı ile karıştırıp macun kıvamına getirip maske yaptıklarında cilt güzelliğine, sivilceye, yüzdeki leke, akneye iyi geliyor” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49