Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Çöp toplayıcıların zorlu yaşamları
Şanlıurfa'da  49 dereceyi bulan sıcaklarda çocuklar sokakta çöp toplayarak geçimini sağlıyor. Sıcaktan yorgun düşen çocuklar apartman aralarında serinlemeye çalışıyor.
49 Dereceyi bulan Yaz aylarının kavurucu sıcaklarının yaşandığı Şanlıurfa'da  çocuklar çöp toplayarak geçimini sağlıyor. Okulların tatil olmasını da fırsat bilen çocuklar gündüz vakti cadde ve sokaklarda biriken çöpleri toplayıp para kazanıyor. Kent merkezinde istihdam alanlarının kısıtlı olması sebebiyle çocuk işçiliğinde artış görülüyor. Özelikle Suriye mültecin yoğun olduğu Kentin çeşitli noktalarında çöp toplayan çocuklar kavurucu sıcaktan korunmak için apartman aralarında serinlemeye çalışıyorlar.
Okul açılmasına 45 gün kala daha  fazla çalıştıklarını anlatan çocuklar ailelerine yaz aylarında yardım etmek isteyen ve isminin açıklamayan bir çocuk,  "Ailem daha okul kapanmadan batıya mevsimlik işçi olarak  göç ediyorlar ama ben okumak istiyorum burada kalıp hem okulumu okuyorum hemde çöpten topladığım kağıt ve naylonlarla geçimimi sağlıyorum sabah erken kalkıyorum bir çok yeri geziyorum ama havalar çok sıcak oldu arabamı yanıma bırakıp apartman aralarında sıcaktan korunmak üzere dinleniyorum" dedi

    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49