Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Çöp Toplayarak Hayatlarını Kazanıyorlar
Şanlıurfa’da dar gelirli ailelerin çocukları iftardan sonra çöp konteynerlerini karıştırarak, topladıkları atıklarla geçimlerini sağlıyor.
Şanlıurfa’da dar gelirli ve geçimini yapamayan ailelerin küçük yaştaki çocukları çöp arabalarını alıp çöp konteynerlerini dolaşıyor. Konteynerlerdeki atıkları satarak hayatlarını kazanmaya çalışan çocuklar yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Kent merkezinin çeşitli sokaklarında iftar saatinden sonra sokaklara çıkıp, çöp atıklarını toplayan bu çocuklar, kimi ailesine yardım etmek için, kimi de kendi hayatını kazanmak için çalışıyor. Yaşları 8 ile 15 arasında değişen çocuklar, bazen topladıkları 100 kiloluk atıkları bile el arabalarıyla taşımak zorunda kalıyor. Sürekli çöplerin içerisinde olması dolayısıyla çeşitli hastalıklara da yakalanan olurken, üstlerine sinen kötü kokulardan dolayı geceleri yatamadıklarını da belirttiler. Küçük yaşta çöp toplayarak geçimlerini sağlamak zorunda kalan çocuklardan biri “ Bu işi yapmak zorundayız, çünkü yapabileceğimiz başka bir iş yok. yaşımız küçük diye kimse bize iş vermiyor, hepimizin ailesinin gelir durumu kötü, bazılarının da babası sakat veya çalışamayacak kadar hasta. Geriye tek bir seçenek kalıyor, o da bu şekilde çöp toplamak oluyor. Belediyenin, Valiliğin ve hayırseverlerin bize yardım etmesini bekliyoruz” dedi.Çöp toplayanlar arasında Suriyeli çocuklar da var. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49