Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Çöp toplayan çocukların sayısı artıyor
Çöp toplayarak geçimini sağlamaya çalışan çocuklar, okula devam edemedikleri için gelecekten umutsuz olduklarını söyledi.
 
Şanlıurfa’da çöp toplayarak, geçimlerini sağlayan çocuk sayısı her geçen gün daha da artıyor.
 
Dar geçimli ve işsiz ailelerin çok olduğu Şanlıurfa’da çocuklar, çöp toplayarak, ailelerinin bütçelerine katkıda bulunmak istiyor. Soğuk havalarda sabahın erken saatlerinden başlayarak, akşama kadar çöp konteynerlerinden topladıkları pet şişe, karton ve diğer malzemeleri satarak hayatını kazanmaya çalışan çocuklar, sefil bir hayat yaşıyor. Tahsil ve becerileri olmadığı için fabrika ve diğer işlere alınmadıklarını söyleyen çocuklar, çöp toplayarak, ekmek parası kazanmaya çalıştıklarını söyledi. Çoğu okul yaşındaki bu çocuklar, ekmek parası kazanmak için eğitimlerinden vazgeçiyor. Okula gitmeyerek, çöp toplayan çocuklar, topladıkları çöpleri hurda alan yerlere satarak, ailelerinin bütçesine katkıda bulunuyor. Aileleri zor durumda olduğu için bu işi yaptıklarını söyleyen çocuklar, yetkililerin kendilerine yardım etmemesini eleştirdi. Yardım için defalarca başvurdukları halde kendilerine yardım yapılmadığını söyleyen 12 yaşındaki Yusuf Çelik, “babam işsiz olduğu için ailemi ben bu şekilde geçindiriyorum. Gün içerisinde kentin birçok noktasından çöp toplayarak, satıyorum. Aileme bu şekilde katkıda bulunmak istiyorum. Babamın tahsili olmadığı için kimse işe almıyor. Benim de yaşım küçük olduğu için kimse almıyor, ben de mecburen okulumu bırakıp, çöp topluyorum” dedi.
 
“GELECEĞİ DÜŞÜNEMİYORUZ”
 
Çöp topladıkları için okula devam edemeyen çocuklar, günü kurtarmaya çalıştıklarını ve geleceği düşünemediklerini söyledi. Kimseye muhtaç olmamak için çöp topladıklarını söyleyen çocuklar, okula gitmeyerek, geleceklerini kararttıklarını bildiklerini ancak, bunu yapmaya mecbur olduklarını söyledi. “Biz sadece bu zamanda kimseye muhtaç bir şekilde yaşamak istemiyoruz” diyen Şehmus Kara adındaki çocuk da, “bizim ailelerimizin maddi durumu çok kötü, biz de kimseye muhtaç olmamak için bu işi yapıyoruz. Okul okumayarak, parlak bir geleceğimizin olmayacağını biliyoruz ancak, elimizden gelen bir şey yok. Babamız çalışmadığı için ya mevsimlik işçi olarak şehir dışına çalışmaya gideceğiz ya da bu şekilde çöp toplayarak hayatımızı kazanacağız” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49