Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Çölyak Federasyonu Destek İçin Mecliste

Çölyak federasyonu TBMM Çölyak Araştırma Komisyonu kurulmasında önemli rol oynayan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’yi TBMM meclisinde ziyaret etti.

Çölyak araştırma komisyonuyla başlatılan süreçlerin, 2020 yılında takibi için yapılması gerekenler gündeme alındığını belirten Çölyak federasyonu başkanı Hasan Doğan," Türkiye'de 95 bin raporlu çölyak hastası bulunuyor. Çölyak hastalığı bulunanlara yönelik rapor karşılığında ödediği aylık söz konusu. Elbette yeterli değil. Tek çaresi ölene kadar diyet olan ve tüketilen gıdaların pahalı olduğu bu rahatsızlığı yaşayan kardeşlerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi için komisyon olarak çaba sarf edeceğiz. Bu toplantı ilk oldu. Meclisin açılacağı Ekim ayında dernek başkanlarımızla bir kez daha bir araya geleceğiz.Daha somut adımlar atacağız.”dedi.

Doğan," Milletvekilimiz Mehmet Ali Cevheri, çölyaklıların sorunlarının takibi konusunda, görevli diğer milletvekillerimizin ve ilgili bakanlıkların da desteklerini alarak olumlu sonuçlara ulaşana dek çalışmaya devam edeceklerini beyan etti.

Biz de tüm derneklerimizin ortak çabasıyla bir noktaya getirilen çalışmaların, bu yolda verilen emeklerin sonuçsuz kalmaması için elimizden gelen ve bizden beklenen tüm destekleri vereceğimizi kendilerine ilettik.

TBMM ziyaretimiz de Şanlıurfa Milletvekili Sn. İ.Halil Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi Meclis başkanı Sn. Ahmet Kaytan’la da sürece destekleri konusunda bir görüşme yaptık.

Çölyaklıların sorunlarının ancak istikrarlı takiple ve birlikte çalışarak çözülebileceğine inanıyor, sizlerle olumlu yönde ilerleyeceğini ümit ettiğimiz tüm gelişmeleri paylaşabilmeyi diliyoruz"şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49