Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Çocuklarını Askere Yollayan Aileler Gözyaşlarına Boğuldu
Şanlıurfa’nın Esentepe mevkiinde bulunan Otogarda çocuklarını askere göndermenin heyecanını yaşıyor. Helalliklerin alınıp, gizli bahşişlerin verildiği asker uğurlama geleneği Şanlıurfa'da yaşatılıyor.
 
Şanlıurfa Şehirler arası otobüs terminaline gelen aileler ve askerler burada çalınan davul ve zurnalar ile halay çekerek çocuklarının askere gidişini kutladılar.
 
Uzun süre halay çeken aile ve askerle daha sonra otobüse binerek vatani görevlerini icra etmek üzere ayrılmak istediler.Askere gitmeden önce helallik isteyen askerler anne ve babalarına doyasıya sarılıp gözyaşı döktüler.
 
Vatani görevlerini yapmak üzere Askeri birliklerine gittiklerini söyleyen askerler” Çok mutluyuz Allaha şükür vatani görevimizi yapmak için gidiyoruz.Yıllardır bunu bekliyorduk” dediler.
Öte yandan çocuklarını vatani görevlerini yapmaları için uğurlamaya gelen aileler ise” Ne mutlu ki bize bugünleri yaşadık,Çocuklarımızı askere gönderiyoruz.İnşallah kazasız balasız gidip dönerler dediler”
 
Evlatlarına son bir kez daha sarılmak için otobüslere akın eden asker anneleri ve yakınları terminalde yoğunluk yaşanmasına sebep oldu.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49