Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Çocuklarına miras olarak tespih koleksiyonu bıraktı
 Şanlıurfa´da,bankadan  emekli memur 22 torun sahibi 67 yaşındaki Mehmet Uçar, 45 yılda biriktirip, koleksiyon haline getirdiği piyasa değeri 500 bin değerinde  3 bin tespihi, 1000 yüzük ve 400 saat’i evinde sergiliyor. Uçar; ölüm herkesin kapısını çalacak kısmetimiz nasibimiz giderse ben çocuklarım miras olarak tespihlerimi bırakıyorum onlarda benim gibi tespih koleksiyonu devam ettirirler”

 

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde dünyaya gelen 6 çocuk babası ve 22 torun sahibi  67 yaşındaki tesbih meraklısı Mehmet Uçar, 16 yaşından beri tesbih koleksiyonu yaptığını söyledi. Bu işin bir merak konusu olduğunu belirten Uçar, "Koleksiyonumda Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait Osmanlı Sıkması, Katalin, Ateşi, Damla, Kehribar, Caretta Caretta kaplumbağası ve gergedan boynuzundan yapılmış 100 yıllık tesbihler var.

 

Bölgede tespihin ‘erkekliğin sembolü’ olarak görülmesi nedeniyle kendisinin yıllar önce merakla tespih toplamaya başladığını söyleyen 6 çocuk babası Mehmet Uçar, zamanla birbirinden değerli tespihlerin sahibi oldu. Değerli taş ve usta işçilik eseri tespihlerinin değerinin 500 bin TL´yi bulduğunu anlatan Uçar, 45 yıldır Türkiye´nin birçok il ve ilçesinden topladığı değerli tespihleri evinde özel odada sergiliyor.

 

Mehmet Uçar “ ben 1972 yılında bir bankada işi memur olarak başladım antikacı arkadaşlarım var köylü bacılarıma, köylü kardeşlerime  bir bankada çalışan bir memur var sürekli boncuk aşlıyor ona gidip satabilirsiniz köylülerde gelip paradan boncukları bana satıyorlardı. O günden beri tespihleri toplamaya başladın ve şuanda 3000 adet tespihim, 1000 adet yüzük ve saatlerim 400 tane şimdiye kadar da koleksiyonuma devam ediyorum ölüm herkesin kapısında kısmetimiz nasibimiz giderse ben çocuklarım miras olarak tespihlerimi bırakıyorum onlarda benim gibi tespih koleksiyonunun devam ettirirler.

 

Rahmetli Sakıp Sabancı 300 tespit istedi vermedim

 

Rahmetli Sakıp Sabancı vefat etmeden 6 ay önce benden 300 tane tespih istedi ben satmadım keşke rahmetliye 300 tespih vermiş olsaydım hiç olmas sa rahmetlinin merakını j-kırmamış olurdum  Sakıp Sabancı’da tespih merakı vardı.

 

24 saat tespihlerimi ruhsatlı silahım ve alarm sistemiyle koruyorum

 

 

Ben gözüm gibi baktığım tespihlerimi 24 saat koruyorum yanımda ruhsatlı silahım ve özer kurduğum alarm sistemi ile korumaktayım.

 

Uçar, şöyle konuştu: “Buna rağmen gözüme uyku girmiyor. Gece tespihlerin bulunduğu odada yatıyorum. Ruhsatlı tabancamı da yanımdan ayırmıyorum. Şimdiye kadar evimde Allah´a şükür hırsızlık olmadı. Yine de bu kadar kıymetli ve pahalı tespihlerimin çalınmasından çok korkuyorum. Bunlar da beni tatmin etmiyor. Kendime kişisel alarm taktırdım”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emir 6 yıl önce

koru bakalım. mezarda seni kim koruyacak.

banner24

banner49

banner48