Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Çocukların okul özlemi
Mustafa Bayar
Şanlıurfa'da iki hafta önce 608 bin öğrenci ders başı yapmasına rağmen Şanlıurfa'da halen bir çok öğrenci okula gitmek yerine tarlada pamukta çalışmak zorunda kaldı. Okula geç giden çocuklar sınıfta kalıyor. Okul sırlarında bir kaç öğrenci bulunuyor. geri kalanlar pamuk tarlasında çalışıyor.
Harran Ovası kırsalındaki ailelerin çocukları aile bütçesine katkı sunmak ve okul harçlığını çıkarmak için  tarlalarda çalışıyor. Çocuklar tarlada pamuk topluyor kendilerinden büyük çuvalları taşıyorlar. Sabahın ilk ışıklarıyla tarlanın yolunu tutan çocukların yaşları 7 ile 14 arasında değişiyor.
Eyyübiye ilçesi Sağlık mahallesinde pamuk toplayan ve 6 kardeşten 4'ü okula giden Demirtaş kardeşler, okulların açıldığını ancak kendilerinin derslerine başlamak için tarladaki işlerinin bitmesini beklediklerini dile getirdi.
Her yıl okula yaklaşık iki ay geç gittiklerini anlatan Demirtaş kardeşler, okula vaktinde gitmek istediklerini ancak maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle okula geç başlamak zorunda kaldıklarını ifade etti. Ailelerine tarlalarda yardım eden çocuklar hasadın bitmesiyle birlikte gecikmeli de olsa okula başlayabilecek olmanın ümidi ile hayatlarına devam ediyor.
Hatun Demirtaş “7’inci sınıfa gidiyorum. Okul başladı ama ben aileme yardım etmek için pamuk topluyorum. Şimdi burada pamuk topluyoruz. iki ay içinde işlerimiz biter  o zaman okulla gideriz” diye konuştu.
Öğrencilerden Ahmet Pınar,"9 sınıfa gidiyorum Anneme yardım etmek için pamuk topluyorum. Pamuk’un bitmesini bekliyoruz. Bitince okulla gideceğiz” dedi.
Baba Ahmet Demirtaş ise maddi sorunlar nedeniyle her yıl çocuklarını gecikmeli olarak okula göndermek zorunda olduklarını genelde savunarak, " Okullar açıldı ama ben çocuklarımı okula gönderemiyorum mecburum pamuk toplaması gerekir yaklaşık iki ay sonra göndereceğim okula geç gittiklerinden sınıfta kalıyorlar, Benim altı çocuğum var en küçüğü bir aylık oda tarlada kalıyor.  günde 200-300 kilo pamuk topluyoruz ortalama elimize 150 TL geçiyor."dedi.
Anne Emine Demirtaş ise, "On beş gündür pamuk topluyoruz 6 çocuğumda çalışıyor pamuk nedeniyle çocukları okula göndermiyoruz, pamuk bitince çocuklar okula gider çocuklar için zor oluyor ama elimizden bir şey gelmiyor maddi durumumuz yok . 40 veya 45 gün sonra pamuk hasadı bitince, çocuklarımız okula gönderebileceğiz" ifadelerini ortak kullandı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49