Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Çocukların Geçim Kaynağı
Naci Çetindağ
 
Şanlıurfa Harran’da yoksul çocuklar, 1 liraya akrep avcılığı yapıyor.
Konuyla ilgili köy sakinlerinin edil inen bilgiler göre,  Sokakta mendil ve simit satan, boyacılık yapan, çöp toplayan çocuklara bir de canlı akrep yakalayıp, satan çocuklar eklendi. İlçe’de yaz tatiline girilmesiyle çocukların bir kısmı tarlaya bir kısmı da akrep yakalamak için çalışırken, büyük çoğunluk  İstanbul yolunu tutup haftalılık 100 lira ücret karşılığında tekstil fabrikalarında çalışmaktadır. Bir kısım çocukta okulunu bırakarak mevsimlik işçisi olarak çalışmaktadır çocuklar yaşamlarını sürdürmek ve aile   bütçesine katkıda  bulunmak için  çeşitli alternatif yollar aranıyorlar .
 
Harranlı çocuklar yıkıntı harabelere, ahırlarda, yıkılmış terk edilmiş evlerde, gecenin geç saatlerinde, akrep toplamakla yaz tatillerini geçiriyor. Kırsal alanda akrep avcılığı yapan çocuklar kene tehdidiyle karşı karşıya.  Toplanan akrepler; 0.5 kuruş ile 1 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Akrepler Adıyaman’daki firmalar tarafından ilaç yapımında kullanılıyor belirtildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49