Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Çocukları Tarafından Terk Edildi
50 yaşına kadar gurbette hayatını geçiren Sönmez, 50 yılın ardından döndüğü memleketinde hurdacılık yapıyor. 70 Yaşındaki sönmez, çocukları tarafından terk edildiği için bu durumda olduğunu söyledi.
 
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde hurdacılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Necmi Sönmez, askerliğini yaptıktan sonra, askerliğini yaptığı Tekirdağ’da yaşamaya başladığını ve 50 yıl boyunca gurbette çalıştığını söyledi. Tekirdağ’da çeşitli işlerde çalıştığını belirten Sönmez, memleketine dönmek istediğini ve geldiği memleketinde iş bulamadığı için hurdacılık yaptığını söyledi.
 
“ÇOCUKLARIN ALAY KONUSU OLUYORUM”
 
70 yaşındaki Sönmez, yaşlı olduğu ve elinde hurda arabasıyla sokaklarda dolaştığı için çocukların kendisiyle alay ettiğini söyleyerek, bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi. Sönmez, askerliğini yaptığı Tekirdağ’da yaşamaya başladığını ve çeşitli zorluklara katlandığını belirterek, 70 yaşından sonra bazı durumlara katlanamadığı için memleketine dönmek istediğini söyledi. Tekirdağ’da evlenen ve çocuk sahibi olan Sönmez, sanayi ve çeşitli fabrikalarda çalıştıktan sonra kendine ait iş yeri kurduğunu ve daha sonra iflas ettiği için tekrar zor işlerde çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Çeşitli zorluklara göğüs gerdiğini dile getiren Sönmez, “askerliğe kadar Şanlıurfa’da yaşadım, burada bir işim olmadığı için askerlikten sonra dönmedim. Tekirdağ’da evlendim, orada çalıştım, kendime ait bir iş yeri açtım ancak, daha sonra iflas ettim. Orada çeşitli zorluklara katlandım ve artık dayanamayacak duruma geldiğim için memleketime döndüm. 50 yılın ardından geldiğim memleketimde hurdacılık yapıyorum. Sokaklardan hurda topladığım için çocuklar benimle alay ediyor, yaşım da ilerlediği için bu durum zoruma gidiyor” dedi.
 
ÇOCUKLARI TARAFINDAN TERK EDİLDİ
 
Tekirdağlı bir kadınla evlendiğini ve 4 çocuğu olduğunu belirten Sönmez, çocukları büyüyüp, okula gittikten sonra kendisini terk ettiğini söyleyerek, şimdi yalnız başına kaldığını belirtti. Viranşehir’e dönen Sönmez, şuan çocuklarından haber alamadığını ve çocuklarının kendisini kandırdığını söyledi. Çocuklarının her türlü masrafını karşılamak için çeşitli zorluklara katlandığını söyleyen Sönmez, “çocuklarıma ii bir gelecek hazırlamak için gece gündüz çalıştım, çeşitli zorluklara katlandım ama işlerim ters gidince beni terk ettiler. Onları okuttum, yetiştirdim ama sonra da beni terk ettiler” şeklinde konuştu.
 
BİR HARABEDE YAŞIYOR
 
Tekirdağ’dan döndükten sonra Viranşehir’e yerleşen ve iş bulamadığı için hurdacılık yapmaya başlayan Sönmez, ilçe dışında bulunan bir harabede yaşadığını ve topladığı hurdaları satarak, geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi. Viranşehir halkının kendisine yardımda bulunduğunu belirten Sönmez, şöyle konuştu: “kolay değil, az bir zaman değil 50 yılın ardından memleketime döndüm ve burada hurdacılık yapıyorum. Kazancım bana yetmediği için bir harabede yaşıyorum, Viranşehir halkı bana yardım ediyor. Yardımlar da olmazsa ne yapacağımı bilemiyorum. Tek başıma yaşadığım için eşitli tehlikelerle de karşılaşıyorum. Kaldığım yer harabe olduğu için yılan akrep tehlikesi yaşıyorum, geceleri köpekler evimin etrafında dolaşıyor. Ayakta ve hayatta kalabilmek için tüm bu durumlara katlanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
EŞİ ÖLDÜKTEN SONRA BİR BAŞINA KALDI
 
Geçen sene eşinin rahatsızlık geçirmesi sonucu yattığı hastanede yaşamını yitirdiğini belirten Sönmez, karısı öldükten sonra tek başına yaşadığını ve perişan bir durumda olduğunu söyleyerek, çocuklarının da desteği olmadığı için etrafındaki kişilerin alay konusu olduğunu söyledi. Viranşehir’de hurdacılık yapan Sönmez, askerlik döneminin hemen ardından hurdacılığa başladığını ancak, daha sonra durumun düzelmesi üzerine bu işi bıraktığını ve yıllar sonra tekrar aynı işi yaptığını söyleyerek, “çocuklarım bizi terk ettikten sonra eşimle baş başa kaldık. Maddi durumumuz olmadığı içi orada da kenar mahallede harabe bir evde yaşıyorduk. Daha sonra eşim hastalandı ve uzun bir süre hastanede kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Ondan sonra da ben tek başıma kaldım ve akrabalarımı görürüm umuduyla memleketime döndüm” diye konuştu.
 
BÜTÜN AKRABALARINI KAYBETTİ
 
50 yılın ardından döndüğü memleketinde akrabalarını bulamadığını belirten Sönmez, bundan sonraki hayatını bir başına ve mağduriyetler içerisinde geçireceğini sözlerine ekledi. Akrabalarını görme umuduyla döndüğünü dile getiren Sönmez, “Tekirdağ’da eşimi, çocuklarımı ve servetimi kaybettikten sonra akrabalarımı görürüm umuduyla Viranşehir’e döndüm ama hiç kimseyi bulamadım. Yıllar geçtikçe herkes buralardan taşınmış, yaşıtlarım hayatını kaybetmiş, çocuklar da buralardan göç etmiş. Şimdi burada bir başıma ölüm anımı bekleyeceğim” ifadelerini kullandı.
 
Sönmez, fakirlikten zengin hayatına, daha sonra tekrar fakir hayatına dönmenin verdiği üzüntüyle akıl dengesinin bozulduğundan şüphelendiğini sözlerine ekledi. (Ali ÇETİNKAYA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48