Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Çocuklar Yalın Ayak Geziyor
Kimisinin 3, kimisinin 4, kimisinin 5 çocuğu bulunuyor. Hepsi de tek göz evde yaşam mücadelesi veriyor. Kimisinin yakını cephede savaşıyor, kimisinin de eşi veya çocuğu savaşta hayatını kaybetti.
Kobani’den kaçtıktan sonra Suruç ilçesinde çadır kente yerleştirilen dört Suriyeli Kürt aile, biber işinde çalıştıklarını, işleri bitmesinin ardından çadır kentten ayrılarak Şanlıurfa merkeze geldiklerini söyledi.
Şanlıurfa’da Balıklıgöl Caddesinde kiraladıkları müstakil bir evde yaşayan Suriyeli dört aile, erkeklerin gündelik işlerde çalışması sonucu geçimini sağlıyor. Suruç ilçesinde biber doğrama işinde çalıştıklarını ancak biber sezonunun bitmesiyle birlikte işsiz kaldıklarını belirten Suriyeli Kürtler, bu nedenle çadır kentten taşındıklarını belirtti.
4 AİLE AYNI EVDE YAŞIYOR
Akraba olan 4 Suriyeli Kürt aile, Suruç ilçesindeki çadır kentten taşındıktan sonra Balıklıgöl Yerleşkesi yakınındaki bir adreste kiraladıkları müstakil evde yaşamaya başladı. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu ailelerde toplam 20 kişi yaşıyor.
Her ailenin üçer, dörder çocuğu bulunurken, aynı evde toplam 14 çocuk bulunuyor. Yaşları henüz çok küçük olan çocukların çeşitli ihtiyaçları bulunurken, kadınlar çocukları için hayırseverlerden yardım bekliyor.
“EVE GETİRİLEN BİR PARÇA EKMEĞİ BÖLÜŞÜYORUZ”
Eşlerinin çalışmaya gittiğini belirten kadınlar, erkeklerin kazandığı parayla aldıkları her şeyi aileler arasında paylaştıklarını söyledi.
Suriyeli Kürt Fidan Hışşo, 5 çocuğu olduğunu ve bu çocuklarına iyi bakabilmek için kendisinden taviz verdiğini belirtti. Önce çocuklarını doyurduğunu belirten Hışşo, “Malum savaş ortamından kaçtık. Suruç’taki çadır kente yerleştik. Orada biber işine gidiyorduk. Sabahtan akşama kadar biber çıkarıyorduk, bu şekilde para kazanıp kendimize bakıyorduk. Biber sezonu bittiği için orada iş bulamadığımız için çadır kentte çıktık.
Buraya geldik, akrabalarımızla birlikte kaçtığımız için dört aile aynı yerde kalmaya başladık. Eşlerimiz çalışmaya gidiyor, eve ekmek getiriyor. Getirilen bir parça ekmeği bile bölüştürüyoruz. Tabi önce çocuklarımızı doyuruyoruz, onları soğuktan koruyoruz, daha sonra kendimize bakıyoruz. Burada perişan olduk, hayırseverlerin yardımını bekliyoruz” dedi.
ÇOCUKLAR YALIN AYAK GEZİYOR
Aynı evin bahçesinde kalan dört ailenin çocukları, ayakkabı olmadığı için yalın ayak geziyor. Havaların soğuk olmasına rağmen çıplak ayakla gezen çocuklar, sürekli hastalanıyor.
Eşlerinin kazandığı parayla ancak karınlarını doyurduklarını dile getiren Merdiye Bakki ise, çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak paralarının olmadığını söyledi. Çocuklarının ayakkabı ve giyim konusunda ihtiyaçlarının olduğunu belirten Bakki, “Çocuklarımız mecburen bu halde çünkü onlara bakacak durumumuz yok. Eşim çalışmaya gidiyor, çoğu zaman iş bulamadan geri dönüyor.
Kazandığı para ancak yiyecek ihtiyacımızı karşılıyor. Çocukların elbise ve giyim ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Kış ayları geliyor, bu şekilde devam ederse çocuklarımızın hepsi hastalanacak. Benim de 4 tane çocuğum var. Çocukların hepsi mağdur durumda ve ne yapacağımızı bilmiyoruz” diye konuştu.
İKİ KARDEŞİNİ YANINA ALARAK KAÇTI
Kobani’de henüz yeni evlenen Zozan Hışşo da, evlendikten sonra savaşın çıktığını ve anne babası olmadığı için kardeşlerini yanına alarak savaştan kaçtığını belirtti. Şanlıurfa’daki evde kardeşleriyle birlikte yaşadığını ve diğer akrabalarıyla aynı evde yaşadıklarını anımsatan Hışşo, “Benim annem babam yok. Evlendikten kısa bir süre sonra savaş çıktı. Mecburen kardeşlerimi de yanıma alarak kaçtım.
Şuan burada kardeşlerimle birlikte yaşıyorum. Durumumuz gerçekten çok kötü ve ne yapacağımızı, nereye gideceğimizi bilemiyoruz” şeklinde konuştu.
Aynı evin içerisinde yaşayan Suriyeli aileler, IŞİD’in kendilerini bu duruma getirdiğini anımsatarak, savaş ortamının bir an önce sona ermesini istedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49