Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Çocuklar Perişan
Suriye’de üç yıldan beri devam eden iç savaştan kaçan Suriyeliler, kaldıkları çadırkentlerde zorlu bir yaşam sürdürüyor. Yer darlığı ve su sıkıntısından dolayı duş alamadıklarını söyleyen Suriyeliler, çoğu zaman ayda bir duş aldıklarını söyledi.
 
Beşşar Esad’ın bombardımanından kaçan Suriyeliler, çadırkentlerde umutsuz bekleyiş içerisnde olurken, çok zorlu bir yaşam sürdürdüklerini söyledi.
 
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’nın Akçakale ve Viranşehir ilçelerinde bulunan çadırkentlerde kalan Suriyeliler, çeşitli zorluklar altında yaşam mücadelesi veriyor.
 
Suriye’de devam eden bombardımandan kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeliler, mülteci konumuna düşerek, devlet eliyle çadır kentlere yerleştiriliyor. Çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler, özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte sıkıntılarının arttığını söyledi.
 
BANYO YAPAMIYORLAR
 
Çadırkentte barınan mülteciler, su sıkıntılarının yanı sıra duş alacak yerleri olmadığı için banyo yapmakta sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Su muslukların sürekli suların akmadığını ve akan suyun ise herkese yetmediğini söyleyen Suriyeliler, su olduğu zaman da suyu ısıtmada güçlük çektiklerini söyleyerek, “sularımız bazen kesiliyor, sürekli su bulamıyoruz. Su geldiği zaman da suyu ısıtmakta zorluk yaşıyoruz. Ateş yakıp suyu ısttığımız zaman çadırlarda yangın ihtimali doğuyor, bu yüzden bazen iki haftada bir banyo yapıyoruz. Geceleri soğuk olduğu için duş alıp yatmaktan korkuyoruz çünkü bu yüzden hastalanan çok kişi oldu” ifadelerini kullandı.
 
ÇADIRKENTTE YANGIN KORKUSU VAR
 
Isınmak ve yemek yapmak amacıyla yaktıkları ateşin sürekli başında durduklarını söyleyen mülteciler, çadır yangınlarını engellemek için çok dikkatli davrandıklarını söyledi. Çadırlarda yangın çıkmasın diye çoğu zaman soğuk havalara rağmen boş alanlarda ateş yaktıklarını söyleyen Suriyeliler, her an yangın korkusuyla yaşadıklarını söyledi. Konuyla ilgili konuşan bir Suriyeli, “yerimiz dar olduğu için rahatlıkla yemek yapamıyoruz, ısınmak için ateş yakamıyoruz. Elekrikli sobayla ısınmaya çalışıyoruz, o da çadırlarda yangın ihtimalini doğuruyor. Yangın çıkmasın diye sürekli temkinli davranıyoruz” dedi.
 
ÇOCUKLAR PERİŞAN
 
Suriye’den kaçarak, çadırkentlerde yaşayan mülteciler içerisinde bu durumdan en çok etkilenen kesim ise çocuklar oluyor. Çocuklar sürekli çamur veya çöplerin içinde yaşamaya mahkum kalıyor. Küçük çocukların savaş sonucundan en çok olumsuz etkilenen kesim olduğunu söyleyen Suriyeli, “çocuklar burada perişan oldular. Okullarından olduğu gibi, burada sürekli çamur içinde soğuklarla mücadele ediyor. Çamur içinde oynadıkları için sürekli hastalanıyorlar. Çocuk hastalıkları son dönemde çok arttı. Geceleri soğuklardan dolayı çadırlarda uyuyamıyoruz, çocuklar hemen soğuk alıp hastalanıyor. Büyükler bir şekilde idare edebiliyor ancak, çocuklar korumasız” şeklinde konuştu.
 
“REJİM BİTSİN İSTİYORUZ”
 
Rejimin değişmesiyle birlikte savaşın biteceğini ve çektikleri çilenin sona ereceğini söyleyen Suriyeliler, mevcut rejimin bitmesini istediklerini söyledi. Beşşar Esad’ın sürekli  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48