Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Çocuklar Havuzlarda Serinliyor
Hava sıcaklığının 41 derece olduğu kentte halk serinlemek için Büyükşehir önünde bulunan park alanı ve tarihi Balıklıgöl çevresindeki parkları tercih etti. Çocuklar, Hasan Paşa Camisi'ndeki su kanalında yüzüp eğlendi. Bazı vatandaşlar ayaklarını su kanalına sokarak serinlemeye çalıştı. Özellikle yaşlıları ve çocukları olumsuz etkilerken, kent merkezinde bulunan park ve bahçeler serinlemek isteyen vatandaşların akınına uğruyor. Parklara giden vatandaşlar hem sohbet ediyor hem de zaman geçiriyor.
Günlük yaşamın zorlaştığı ve hava sıcaklığının tavan yaptığı saatlerde vatandaşların dışarıya çıkmamasıyla cadde ve sokaklar boş kaldı. Gölgelik alanlarda serinlemeye çalışan vatandaşlar, parklara ve kafelere akın etti. Sıcaklardan kurtulmak isteyen bazı vatandaşlar ve esnaflar ise klimalı alanları tercih etti.
Hava sıcaklıklarından dolayı parka geldiğini ve burada serinlemeye çalıştığını söyleyen Mehmet Eşiyok,"Şanlıurfa'da hava sıcaklıklar 40 derecenin üzerindedir. Biz de serinlemek, vakit geçirmek için parka geliyoruz. Buraya geliyoruz, arkadaşlarla sohbet ediyoruz, zamanımızı böyle geçiriyoruz" ifadelerini kullandı
Sebze ve meyvenin bozulmaması için klimalı alanda tutulması gerektiğini belirten market işletmecisi Hasan Öz, "Havalar bu ara çok sıcak, meyve ve sebzeleri klimanın önünde tutuyorum bozulmaması için. İnsanlar dışarı çıkamıyor sıcaklar nedeniyle haliyle alış verişte olmuyor. Getirdiğimiz meyve bir gün satılmadı mı akşam atıyoruz sebzeyi meyveyi. Bir umutla havaların yeniden serinlemesini bekliyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49