Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Çocuklar Eski Günlerine Döndüler
Naci ÇETİNDAĞ
 
Şanlıurfa’nın Harran ilçe köylerinde yıllardır tarih olan eşekler yeniden sık görülmeye başlandı son dönemlerde Ancak televizyonlarda görülüyordu
Şanlıurfa'nın  köylerinde  çocuklar sokakta gördükleri eşek yavrusu sıpalara binerek gününü gün ediyor. Son zamanlarda ve kırsallarda artan eşek ve sıpalar çocukların oyuncağı haline geldi. Şanlıurfa köylerinde  yaşları 8 ile 15 yaş arasında değişen küçük çocuklar köylerde  gördükleri eşek ve sıpalara binerek gününü gün ediyorlar. Nerden geldikleri bilinmeyen, köylerde  sayıları oldukça artan eşek ve sıpalar çocukların eğlencesi haline geldi. Yıllar önce hamallıkta ticari olarak kullanılan eşek, sıpa ve atlar, bugünlerde çocukların vaaz geçilmezi haline geldi, oyuncağı oldu., "Her okul çıkışında eşeklere binerek geziyoruz. Bazen  Köylerde eşek bulamadığımız için diğer köylerde buluyoruz gidip buluyoruz" dediler Oldukça eğlendikleri gözlemlenen çocuklar, eşeklerle oynamaktan vazgeçmiyorlar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48