Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Çocuk Kütüphanesi Hizmete Açıldı
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için Turgut Özal Parkı'nda hizmete sunduğu çocuk kütüphanesinin ardından bu kez Eyyüp Peygamber Parkında inşa ettiği Çocuk Kütüphanesini törenle hizmete açtı.
 
Çocuklarda okuma alışkanlığının artırılmasının yanı sıra öğrencilerin sınavlara daha rahat bir ortamda hazırlanması için Eyyüp Peygamber Parkında modern çocuk kütüphanesi inşa eden Büyükşehir Belediyesi, dünya klasiklerinden Türk edebiyatı klasiklerine uzanan eserleri çocukların hizmetine sundu.
 
Öğrencilerin sanal ortamda araştırma yapmalarına olanak sağlayacak bilgisayarların da bulunduğu Modern Kütüphanenin açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kütüphanelerin çocukların eğitimlerine katkı vermesi adına temel altyapı olduğunu belirtti.
 
Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde yapılması kararı alınan halk ve Çocuk kütüphanelerinin 6'sını yaptıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Amacımız ağaç yaşken eğilir misali çocuklarımızı kitaplar ve güzel mekanlarla geleceğe hazırlamak istiyoruz. 670 bine yakın bir öğrenci nüfusuna sahibiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu öğrencilerimizi geleceğe hazırlama anlamında ne yapabiliriz düşüncesi içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzle bir çok projeye imza attık. Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde bulunan öğrencileri Şanlıurfa'yı gezdirme ve tüm sınava hazırlanan öğrencilerimize yönelik deneme sınavları hazırlıyoruz. Geçen yıl 4 deneme yapmış bu yıl ise 8 deneme şeklinde hazırlıyoruz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak lazım, bununda en iyi örneği düzgün bir eğitimden geçer. İnsanın kendi doğasını, memleketini, parkını ve yapısını sevmesi gerekmektedir. İnşallah toplumuz bu dinamizimi erken yaşta çocuklarımızın kitaba olan aşkı ile gerçekleştiriyoruz" dedi.
 
"EĞİTİME VE GENÇLERE HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ"
 
Konuşmasında planlanan projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, "Amacımız Şanlıurfa'yı geliştirerek çocuklarımızın yarını için emirlerine vermektir. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim sezonu için 800 kitap dağıtımı yapacağız. Geleceğe güzel bir nesille yürümenin uğraşı içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime ve gençliğe yönelik her zaman destek vereceğimizi belirtmek istiyorum. Ülke olarak geleceğimizi çocuklarımızla şekillendireceğimizi emanetin onlara tevdih edileceğini bilinciyle hareket ediyor, tüm öğrencilerimizin eğitim ve öğretimin yıllarını tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
 
VALİ TUNA, "KÜTÜPHANELER, GELECEĞE YAPILAN EN ÖNEMLİ YATIRIMDIR "
 
Açılışa katılan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, "Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum. Çünkü geleceğimize yapılan en önemli yatırımlardan birisi kütüphane kurmaktır.
 
Bu tür hizmetlerin tüm Belediyelerinde yapmasını gerektiğini düşünüyorum. Toplum içerisinde nasıl davranacağını, geleceğini bilmeleri için çocuklarımızın kitap okuması gerektedir" sözlerini kullandı.
 
Büyükşehir Belediyesini çalışmalarından dolayı takdir ettiğini belirterek konuşmasına başlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, "Sosyal ve kültürel belediyeciliğin en önemli işleri kentlerde kütüphaneler açmaktır. Değerli başkanımız Nihat Çiftçi'yi tebrik ediyorum. Tabi ki bizler sokaklarımızı, yollarımızı ve alt yapımızı yapacağız. Ama bizim aydınlık bir nesil için yapabileceğimiz en güzel eser kentimizi kütüphanelerle donatmaktır" dedi.
 
Öte yandan açılışa, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti teşkilatları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Açılışın ardından modern kütüphaneyi gezen Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan eğitim malzemeleri bulunan çantaları öğrencilere hediye etti.
 
İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından öğrencilere verilen eğitimi de izleyen Başkan Nihat Çiftçi, ardından öğrencilere yangın eğitim seti verdi.
 
Ardından Eyyübiye İlçesine bağlı Hacı Bozan Ortaokulu ve Eyyüp Göncü Anadolu Lisesini ziyaret eden Başkan Nihat Çiftçi, burada öğrencilerle bir araya gelerek 2016-2017 eğitim ve öğretim yıllarını kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48