Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Çoban Stilist Kuveyt Kadınlarını Giyindiriyor
Mustafa Bayar
Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi Hamo köyünde çobanlık yaparken, yaptığı çizimlerle bir anda Türkiye’nin gündemine oturan çoban stilist lakaplı Mustafa Şahin Kuveyt'te çizdiği çizimler ile Bütün Arap ülkelerinde kostümleri satışa başlandı.
2002 Yılında  Siverek’in Hamo köyünde çobanlık yaparken ulusal gazetelerde haberi çıkan Mustafa Şahin bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu.   Faruk Saraç tarafından İstanbul’a davet edilen Mustafa Şahin, daha sonra ünlü mankenler için ve büyük defileler için çizim yapmaya başladı. Hülya Avşar, Demet Akalın, Esra Ceyhan, Ebru Destan, Ebru Yaşar, Nur Ertürk’e kıyafet hazırlayan çoban stilist memleketi Şanlıurfa’ya gelerek modaevi açtı. Şanlıurfa'da düzenlediği Göbeklitepe defilesi  ile büyük çıkış yapan Çoban Stilis Kuveyt'ten teklif alarak Arap ülkelerinde çizdiği kostümler satışa başladı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Hamo köyünde doğan ve orada yaşamını sürdüren Çoban Stilist Mustafa Şahin, moda çizimlerine daha ilkokul 2. sınıfta iken merak sardığını belirterek, "Evde çizim yaparken beni gören babam ne yaptığımı sormadan beni döverek boş işle uğraşmamamı ve çobanlık etmemi söyledi. Ama annem gizli gizli karton alıp getirerek gizlice çizim yapmamı söylerdi. Bende babamdan gizli gizli çizmeye devam ettim. Yine dağda koyun otlatıp çobanlık yaptığım bir sırada koyunlar kendi kendilerine otlanırken bende ağaç dibinde çizim yapıyordum. Bir gazeteci arkadaş tesadüf görüp haberimi yaptı. Haber gazetelerde çıkınca bende tanındım, Yaptığım çizimler beğenildi ve moda dünyasına adımımı attım" dedi.
Çoban Stilist" Şanlıurfa'da 5 defile düzenledim yakında 6.'cı defilemi düzenleyeceğim Urfa 12 bin yıllık bir tarihi var. Dünya'nın eski şehri  birde Urfa'ya aşığım daha farklı defileler yapmak istiyorum en son Göbeklitepe defilesini yaptım benim bir ayağım Urfa ve İstanbul  bir ayağımda yurt dışında en son Kuveyt'e gittim orada güzel bir koleksiyon yaptım çok güzel satışlar oldu. Kuveyt tarzı çok apayrı bir Dünya düğünleri çok şatafatlı geçiyor bende ona göre kıyafet hazırlıyorum Kuveyt bayanlarına, birde orada anlaştığım firma ile seri üretim yapıyoruz, yaptığım modeller kesilip bütün Arap ülkelerinde arlarında Suudi Arabistan, Abu Dabi, Dubai, Katar, Mısır ve Sudan gidi ülkelere satış yapılıyor" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49