Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Cinayet firarisi yakalandı
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşadığı yasak ilişki sonucu hamile kaldığı ortay çıkınca Amcası oğulları tarafından töre uğrana iple boğularak iple boğulduktan sonra su kuyusuna atılan 8,5 aylık hamile Hacire G.’ün cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla aranan H.G. yakalandı. daha önce 19 Hacir’e G.’ün öldürülmesiyle gözaltına alınan 10 kişiden 5 kişi tutuklanmıştı.
 
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Tekneli köyünde yaşayan 19 yaşındaki Hacire G. geçen yıl ailesi ile birlikte tarım işçiliği yapmak için gittiği Ceylanpınar’da girdiği yasak ilişki sonucu hamile kalmıştı. Hacir G.’ün 3,5 aylık hamile olduğu ortaya çıkınca aile meclisi toplanarak Hacire G.’ün öldürülmesi yönünde karar almıştı. Babası geçen yıl ölen Haçire G. için aile meclisinin almış olduğu karara karşı çıkan Annesi M.G. kızını Diyarbakır’da yaşayan yakınlarının yanına gönderdi. Amcaoğulları H.G. İLE C.G. Diyarbakır’da izini buldukları Hacire G.’ü Viranşehir’e gelmesi için ikna ettiler iki Amcaoğlu yanına aldıkları Hacire G. ile Diyarbakır’dan ayrıldılar. Annesinin haber alamaması üzerine durum Şanlıurfa il Jandarma komutanlığına bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen Jandarma yaptığı arama sonucu Hacir G.’ün cesedine ulaştı. 8,5 aylık hamile Hacire G.’ün iple boğularak öldürüldükten sonra 18 metre derinliğindeki su kuyusuna atıldığı belirlendi. Cinayet ardından soruşturma başlatan jandarma 19 yaşındaki Hacire G.’ün töre uğruna öldürüldüğü saptadı.Annesi ve kardeşlinde arlarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Viranşehir ilçe Jandarma komutanlığında sorgulaması tamamlanan 10 kişi den 5 kişi tutuklanırken Anne ile kardeşinin bulunduğu 5 kişi tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıldı. Hacire G.’ü öldürdükten sonra Suriye’ye kaçtığı iddia edilen firari cinayet şüphelisi H.G. yakalanması için jandarma çalışma başlattı. H.G.’ün Ceylanpınar’da olduğunu belirleyen Jandarma dün düzenlediği bir operasyonla H.G.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Firari şüphelisi H.G. Viranşehir ilçe jandarma sorgusunun ardından adliye’ye sevk edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49