Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Çin- Türkiye Gönül Eşçisi Göpeklitepe'de

Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması, ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılı ilan edilmesiyle turist akını yaşamaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını Türkiye’de Göbeklitepe Yılı olarak açıklamasının ardından, Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Şanlıurfalı Abdulkadir Emin Önen de Göbeklitepe’nin Çinli turistlere daha iyi tanıtılması için çalışma ve toplantılar düzenledi. Büyükelçi Emin Önen Çin'deki Göbeklitepe lobi çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Yapılan tanıtım sonrası Çıkardığı parça ve turizme katkısıyla Türkiye Fahri Turizm Elçisi seçilen ve Seni romantik Türkiye'ye götürmek istiyorum sevgilim" şarkıcının bestecisi Çin'in en bilinen sanatçılarından Xiao Zhang Göbeklitepe'yi ziyaret etti.

Xiao Zhang, Göbeklitepe ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı. Xiao Zhang, Göbeklitepe'yi çok beğendiğini Dünya'nın ilk tapınağının olması burada olması gurur verici olduğunu ve Göbeklitepe'ye hayran kaldığını belirti.

Gezinin ardından Xiao Zhang'ye Göbeklitepe maketi hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48