Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Çiftçilerin blokeleri kaldırılmamış
Şanlıurfa'da çiftçilerin elektrik sorunu bitmek bilmiyor. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in  DEDAŞ’ın çiftçilerin desteklemelerine koyduğu blokeyi kaldırıldığı yönünde açıklamada bulunurken bugün DİCLE EDAŞ bloklar kaldırılmadı, diye açıklama yaptı. DİCLE EDAŞ Şuana kadar ise 25 bin çiftçiden yalnızca 2500’nün DEDAŞ ile anlaşma sağladığı için desteklemelerinden blokelerinin kaldırıldığı bildirildi.
Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in tarımsal desteklemelerin önündeki bloke kaldırıldı açıklamasına karşı DİCLE EDAŞ yöneticileri bloklar kaldırılmadı, diye açıklama yaptı.
Şanlıurfa Bir Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Dicle Enerji Yatırım A.Ş. Grup Başkanı Ahmet Demir ve DEPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirdağ katıldı. 
Basın toplantısında açıklama yapan Dicle Enerji Yatırım A.Ş. Grup Başkanı Ahmet Demir, "Biz çiftçilerimizi mağdur etmiyoruz. Bil akis onlara kolaylık sağlıyoruz. Desteklemelerine bloke konulmasında da sanki biz çitçinin destekleme parasını bankadan almışız da kendi kasamıza koymuşuz algısı var. Böyle bir şey yok. Çiftçinin parası bankada duruyor. Bloke işlemi Gıda ve Tarım Hayvancılık bakanlığının onayı, bakanlar kurulu kararıyla koyulabiliyor. Bu yasal bir düzenleme sonucu konulan bir blokedir. Bizim kendi kafamıza göre yaptığımız bir şey değil, Diyarbakırlı çiftçilerle gerekli anlaşmanın yapıldığını ve gerekli protokolün imzalandığını dile getirerek ”Anlaşmanın sağlanmasından dolayı Diyarbakırlı çiftçilerin desteklemelerine bloke koymadık. Şanlıurfalı çiftçilerimiz de bir ödeme planı çerçevesinde protokole yanaşsa hemen bugün destekleme blokelerini kaldırırız. Şuan çiftçilerimiz enerji borçlarını kolay ödeyebilmesi için büyük bir kampanya başlattık. Yüzde 75 civarında bir indirim yapıyoruz. Gelsinler bir anlaşma sağlayalım ve blokeler hemen kalksın” ifadelerini kullandı.
DEPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirdağ, Bakanın açıklaması yanlış anlaşıldı. Sanki bütün çiftçilerin destekleme blokelerinin kaldırıldı şeklinde anlaşıldı. Aslında bakan bey 13 sulama birliğinin blokesi kalktı dedi. Ama kamuoyu bunu sanki bütün çitçilerin desteklemelerinde bloke kalkmış şeklinde algılandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49