Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Çiftçiler teknolojiden memnun
Pamuk üretimiyle ön plana çıkan Şanlıurfa’da toplanan pamuklar, istiflenip, yurt dışına ihraç ediliyor.
Pamuk yetiştirmenin yanı sıra, toplanmasının da sorun olduğunu söyleyen çiftçiler, getirilen pamuk toplama aracının kendilerine büyük katkı sağladığını söyledi. Pamukları toplayıp, tarlada silaj haline getiren araçlar, kısa zamanda büyük arazileri bitirebiliyor.
Amerika'dan Harran'a getirilen büyük pamuk toplama makinesi, bölge çiftçisini sevindirirken, ucuza alınan pamuklar ise üzüyor. Konuyla  ilgili  alınan bilgilere göre uzun yılların uğraşı sonucunda pamuk toplama makinesi her tür teknik elde edildi. Getirilen pamuk toplama makinesi çiftçileri mutlu etti. Bu yöntemle ırgatla pamuk toplamaya gerek kalmazken, bu anlamda insan gücüne olan ihtiyaç azalıyor. Pek çok dar gelirli vatandaşın işsiz kalmasına neden oldu. Getirilen makinelerle çiftçiler sevinirken dar gelirli vatandaşlar bu gelişme karşında endişeleniyor.
Pamuk toplamanın yanı sıra istiflemesini de yapan makineler sayesinde çiftçiler çoğu zahmetten kurtuluyor. Makinelerle istiflenip, yüklenmeye hazır hale getirilen pamukların büyük bir kısmının yurt dışına ihraç edildiği belirtildi. 2 3 ton ağırlığında baleler şeklinde hazırlayıp tarlada bırakıyor. Bu makineler sayesinde kirli pamuğun önüne geçilmiş oldu. 1 dekar pamuk 100 liradan hasadı yapılıyor ırgat toplamasından  ucuza geliyor bölge çiftçiler toplamadan  çok memnun kaldı pamuk fiyatı ucuz olduğundan şikayetçi oldu. Çiftçilere gerekli desteğin verilmediğini belirten vatandaşlar, teknolojiden memnun olduklarını ancak kendilerinin zarar ettiğini açıkladı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49