Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Çiftçiler DEDAŞ mağduru
Elektrik borcu bulunan çiftçilerin pamuk desteklemelerine konulan blokelerle ilgili tartışmalar devam ederken, hiç elektrik borcu bulunmayan çiftçinin parasına da bloke konulması şaşkınlık yaratıyor.
Bakanlar Kurulu hem 2015 yılında hem de 2016 yılında aldığı kararla tarımsal sulamada elektrik kullanan ve borcu olan çiftçilerin pamuk desteklemelerine bloke konulmasına karar vermişti. Yaklaşık iki yıldır destekleme döneminde çiftçi ile Güneydoğu illerinde enerji hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi karşı karşıya geliyor. Dicle Elektrik blokenin kaldırılması için blokesi bulunan çiftçilerin öncelikle elektrik bedelinde 3'te 2 oranında indirim sağlayan sayaç takma kampanyasına başvurmaları, ardından da mevcut elektrik borçlarını ödemeleri gerektiğini bildirdi. Açıklamada, sayaç taktırarak borcunu ödeyen çiftçilerin desteklemeleri üzerindeki blokenin kaldırıldığı belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49