Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Çiftçi, Eleştirelere Cevap Verdi

Çiftçi , “Bakanlar Kurulu buzda kararname ile karara bağlanan bir yer bu kararname ile 5000 dönüm yer Bedeli mukabilinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına kentsel gelişim ve dönüşüm alanları oraya verilir mi öyle, bir Eylül 2014’de yine Büyükşehir Belediye meclisimizin kararıyla büyükşehir belediye kanununda belirtilen 79. madde uyarınca talepte bulunuyor. Bu işler yerin belirlenmesi alanın karara bağlanması derin Karaköprü Belediye Başkanlığı dönemimde ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç döneminde meclis kararıyla resmi yazılar kararname ve dönemin kararın arkadaşlar tarih ve sayısını veriyorum.” dedi

“Süreç İle İlgili Bir Yanlış Değerlendirme Var”

  1. ile ilgili bir yanlış değerlendirmelerin olduğunun altını çizen Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye meclisimizin bu ay ekim ayı içerisinde almış olduğu âşık öğüçün imar planlamasına ilişkin şehrimizde bir takım tartışmalar, yorumlar, fikirler kamuoyunun önünde tartışılıyor. Özelikle şunu belirtmek istiyorum; tartışılmanın yapılmasında, fikirlerin söylenmesinde, görüşlerin anlatılmasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclisi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Ama süreç ile ilgili bir yanlış değerlendirme var, içerik içi yanlış değerlendirme var, yanlış bilgiler var, algı yanlış üretiliyor dolayısıyla bizde kamuoyunu doğru bilgilendirmek, belge ile bilgilendirmek, süreçle ilgili bilgilendirmek ve yaşanan bundan sonra bu konu ile yapılacak iş ve işlemlerle ilgili doğru bilgi vermekteyiz. 02.03.2015 tarihi 7003 87 sayılı kararname ile bakanlar kurulumuzda kararı ile karara bağlanan bir yer. Bu kararname ile hazine ait olan beş bin dönüm yer bedeli mukafil yeri ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığına kentsel gelişim ve dönüşüm alanı olarak onay veriliyor. Bu onay başvurusu Eylül 2014’de yine Büyükşehir Belediye meclisinin kararı ile Büyülşehir Belediye kanunu ile kabul edilen 79. Maddesi uyarınca talepte bulunuyor. Bu iş ve işlem yerin belirlenmesi, alanın karara bağlanması benim karaköprü Belediye Başkanlığı görevini yapmış olduğum dönemde ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalletin Güvenç döneminde oldu, yer o dönemde verilme emri verilmiş. Bunun kararı ile resmi yazılar, kararname ve meclisimizin kararı da burada. Şanlıurfa Büyükşehir olarak biz ve arkadaşlarımız meclis üyesi olarak bu yeri belediyemize ve şehrimize kazandırılması noktasında onay verdik fakat bu teklifi bize getiren o dönemin belediye başkanıydım. Proje planlamaya uygun bir yer şehrin kentsel dönüşüm ve gelişimi için yapılması gereken bir yerdir. ” şeklinde konuştu.

“30 Yılık Şehirleşme Ve Planlaşma Vizyonunu”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Şanlıurfa’nın 30 yılık şehirleşme ve planlaşma vizyonunu belirleyen üst plan, kentsel gelişim alanı olarak belirleniyor diyen Çiftçi, “Neden bu yer; Şanlıurfa’mıza baktığımızda çok öncelerde yapılan 1/100.000’lik çevre düzen planı cevre ve plan dediğimiz yer Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Şanlıurfa’nın 30 yılık şehirleşme ve planlaşma vizyonunu belirleyen üst plan, kentsel gelişim alanı olarak belirleniyor. Tarım Bakanlığından tarafından gelen görüş ve yerinde yapılan analizler neticesinde bu yer 7. Sınıf tarım arazisi. Diğer bir konu bizim metrolojide çevre’den çek raporu olarak orman bölgede, devlet su işerinde, yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde bu bölgenin her şekli ile hakim rüzgar yönüyle, güneş alnıyla, eğimli alanıyla jeolojik incelenmenin neticelerinde bu yerin uygun olduğu belirlendi. Bu görüşler çerçevesinde ve en önemlisi kamu malına kamu hizmetine harcanacak kamu hizmetleri gerekli. Özel mülkiyetin beş bin dönüm alanı belediyemize kazandırılması kanunlar bu yetkileri kamu alanı için verilmiştir. Onun için arkadaşlarımız burası için karar vermişler. Onun için dönemin belediye başkanı burayı tercih etmiş. Balıklıgöl havzasında değil, Balıklıgöl havzasının üst kısmı bu noktaya bitişik olan alandır. Havza çok geniş tutulmasına rağmen Balıklıgöl havzasının bizler planını işliyoruz. meclisimizin buna ilişkin kararları var, bazı arkadaşlarımızın görüşleri var. Ama öncelikle mantıklı düşünmemiz lazım. Seçimlere 6 ay var bu plan 2015’te başladı 3-4 yılık bir ürün kolay olmuyor. İlan edildi. Resmi gazeteye çıktı, Bakanlar kurullu tarafından açıklandı, meclisimiz karar aldı, kararlar kesinleşti, ilgili kurum ve kuruluşların fikri düşüncesi alındı. Çünkü biz mecliste acelen çalışan bir belediyeyiz.”şeklinde konuştu.

"Gaziantep yanı başımızda, Şanlıurfa milletvekilleri şuanda 2 arkadaşımız milletvekilliydi. O zaman 4 arkadaşımız vardı: Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Ali Cevheri meclis başkan vekilimiz Nihat Kılıç, ilçe belediye başkan arkadaşlarımız vardı, Hilvan belediye başkanımız vardı, Siverek belediye başkanımız vardı. Ve bizim teknik çalışan arkadaşlarımızla TOKİ ile toplantı gerçekleştirdik. Onlarla haklı olarak vekillerimizle 55 bin konut Gaziantep Büyükşehir belediyesinde yapıyorsunuz. Şanlıurfa’da yapın dedik milletvekilleri birlikte toplantılar. Şanlıurfa’yla ilgili talepler de bulunduk Şanlıurfa’da da yapın dedik. Bedeli Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi tarafında ödenilmişti. Bizde burayı yer olarak talep edik bu Şanlıurfa’nın hakkı kentsel dönüşüm ve gelişim anlamında ve kentsel dönüşüm yerlerinin başlaması yönünde biz bu yerleri vermemiz lazım. Yeni bir proje karşılığı veremeyiz yapacağımız proje ile planları verebiliriz. Plan ve projesine başlamış olduk” dedi

“Üniversitenin Bize Işık Olması Gerekiyor”

Plana kimse itiraz etmiyorum ama bazı kişiler itiraz ediliyor diyen Çiftçi, “Rektörümüz bizi eleştiriyor ben çok sevindim dediler, rektör bizi eleştirmiş dediler. Olabilir yorum, görüş ve görüşleri vardır mühendislik fakültesinde eleştirmiştir olabilir dedim. Heyecanla baktım Eyyübiye’deki 1. Sınıf tarım arazisini imara açmadınız burayı neden açmadınız. Ben bilimsel çalışıyorum. Ben şehirde hukukun işlemesini istiyorum, ben teknik çalışıyorum, ben teknokentin ayağı kalkmasını istiyorum yani bana 1. Sınıf Tarım arazisini imara açılmasını istiyor. Ben sizden 2. Kampüsün açılmasını istiyorum. Siz benden ulaşım olarak raylı sistem istiyorsunuz neyle yapacağı Ramazan Taşaltın neyle yapacağız. Ramazan Taşaltının bu şehirden anlamadığı belli, bari Allah aşkına anlayan bir hocayla kadroya güveniyorum üniversiteyle çalışıyorum. Bu ayın 16’sında 14 bir lansmanımız var. Üniversitenin bize ışık olması gerekiyor, yol göstermesi gereken, halkı aytınlatyması gereken bilim adamı algı yapıyor algı” ifadelerini kullandı.

“Meclis çok müthiş karalar aldı”

biz Bahçelievler iyi planlamış olsaydık su anki sorunlarla karşılaşmazdık. Eğer biz Devteştiyi planlamış olsaydık sorunla karsılaşmazdık. Eğer biz Yenişehiri iyi planlamış olsaydık bunlarla karşılaşmazdık. Biz hiç bir zaman şehrin gerçeğiyle yüzleşmedik planlamadan hep korktuk. o şekil planlamalar bir şehrin tohumudur, ihtiyacıdır, teridir, gözüdür, kulağıdır, elleridir, gözüdür onlar olmadan siz tarif edemezsiniz insan şehir böyledir planlama böyledir. Onun İçin Siz Rahat olun on sekizinci maddeyi uygulayacağız. Meclisimizde bu konuda yorum yaptı, tartıştı 18. madde önülerine gelecek her yer terk edilecek, kalan yerlerin statüsü değişmeyen. Trambus beklerken algılar aldı başını gitti. Duruyormuş, dönmüyormuş, simidi denmesi yapılıyor. Ulaşım zirvesini yapacağız ayın 21 ve 22’sindede 160 ülkeden gelecek Türkiye büyük millet meclisi gelecek ulaştırma bakanımız gelecek su an testler yapılıyor. Engel teknik testin anlamı da odur, insanoğlu, yani test yapıyoruz düzeltmek için teste bir şey çıkmamasına rağmen peki arkadaşlar Gaziantep’te tramvayın oturulması için 2 yıl denemeleri yapıldı. Sabırlı olun yeni yılda Allahın izniyle açılışı gerçekleştireceğiz. Parklara, bakılıyor duraklar, gözden geçiriliyor bu projeyi zamanında yaptık. Şimdi 50-60 milyon eğer yapmamış olsaydık, bugün 160 bin biz kent konseyi göruslerını alıyoruz. Kent konseyi belediyemiz tarafından kurulan bir konseydir. Bu konsey Türk SSK temsil eder. Üniversitenin temsilcisi var Ramazan hoca Türk sıyası partilerin temsilcisi var. Tüm kamu ve kuruluşlarının temsilcisi var tüm muhtarların temsilcisi var Salı günü açıklayacağım bu projede hepsinin kendi konseyinin karaları var, kent konseyi görüşünü aldım. dedi ki başkanım rapor vali bitsin ondan sonra tam dedim bu memleket kazanmıştır valinin üzerine çocuk oyu dünyasına gidilecekti. hepsi reyisin kararıyla oluyor trambusa karar verdi çocuk oyun dünyasına karar verdi. Meclis çok müthiş karalar aldı” dedi

Çiftçi , Tatlıses’e Şehir’e Hiç Gelmedin Ki

İbrahim Tatlıses’in geçen paylaştığı yazıya da cevap veren Çiftçi, İbrahim Tatlıses’in bir yorumu var; İbrahim doğru söylüyor ama İbrahim Tatlıses’in bir eksiği var. Diyor ki; dağ eteğinde ben yer almışım diyor niye orayı geliştirmiyorsun. Hayırdır bu Aşıköğüçü. Orasının da Kaşmer olduğunu yeni öğrendim. Meğerse o bölgeye Kaşmer deniliyormuş kayıtlarda aşıköğüçü deniliyor. Bende resmi olarak konuşmama lazım. Diyor niye oraya gidiyorsun çok doğru konuştu, çok içten, samimi konuştu sonuçta Urfalı bir sanatçımız, imparatorumuzdur. İbrahim Tatlıses’e sesleniyorum İbrahim Urfa’ya gel dağ eteği eski dağ eteği değil, çelik köprüleri açan bu kadro, oraya 50 metre çevre yolu açan kadro bu kadro. Gel, GAP vadisini gör, gel çelik köprüleri gör, gel eğitim kampüsünü gör, gel şehir’e hiç gelmedin ki” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48