Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

‘Çiftçi, Borç Ve Faiz Altında Kalacaktır’
 Bölge çiftçilerinin sorunlarına duyarlılık göstererek, onların sıkıntılarını her platforma gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Urfa İl Başkanı Ferhat Karataş, açıklanan buğday müdahale alım fiyatının çiftçiyi bir kez daha tefeci ve banka mağduru yapacağını söyledi. Başkan Karataş, sorunun çözümü için revize çağrısında bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Urfa İl Başkanı Ferhat Karataş, buğday için ton başına 720 lira olarak belirlenen müdahale alım fiyatının çok düşük olduğunu ve çiftçi beklentilerinin yine karşılanamadığını belirtti. 900 lira beklentisindeki çiftçinin büyük hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren Başkan Ferhat Karataş, “Bu fiyatı açıklayanları insafa ve vicdana davet ediyoruz” diyerek rakamların revize edilmesi gerektiğini söyledi.
Açıklanan rakamların destekleme değil köstekleme olduğunun altını çizen Karataş, “Açıklanan fiyat yetersizdir ve bizce 900 lira olması gerekirdi. Hükümetin iktidara geldiği yıldan bu güne kadar olan buğday ve mazot fiyatlarını karşılaştırırsak arasında uçurumlar olan orantısızlığı görürüz. Çiftçiye bu reva görülmemeli. Bugün serbest piyasada buğday kilo olarak 75 kuruş civarındadır. Açıklanan rakam ise kilo bazında 72 kuruştur.  Burada 5 kuruş lira masraf dersek geriye çiftçiye sadece 67 lira kalıyor. Ton bazında ise bu 670 liraya tekabül ediyor.  Korkarız ki fiyat açıklamak çiftçinin menfaatine değil zararına olmuştur.  Bu fiyatı fırsat bilen sermaye fiyatlarını aşağı çekme riskleri vardır. Yani her açıdan çiftçiyi yine sıkıntılı günler beklemektedir” dedi.
‘Çiftçi, Borç Ve Faiz Altında Kalacaktır’
Bölge çiftçisinin fiyat açıklamasının ardından kendilerini arayarak, sıkıntılarını dile getirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Karataş, “Yaşayanlarının yüzde 40’ı çiftçi olan bir ülkede bu tezatlığa göz yumamayız. Çiftçimizin yaşadığı sorunları görmemezlikten ve duymamazlıktan gelemeyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak acilen fiyatların revize edilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde çiftçi yine borç ve faiz altında kalacak, tefeci ve bankaların eline düşecektir. Bunun içinde Urfa milletvekillerine de sesleniyoruz ve bu konuda onları girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz.
Ayrıca bu fiyat çiftçiyi girdileri ile birlikte kurtarmayan bir rakamdır. Yine anlaşılıyor ki iktidar, sermaye ve rantçılara hizmet etme görevini yerine getirmiştir. Burada kazanan büyük patronlar olacaktır. Çiftçinin bir yıllık emeği peşkeş çekilmemelidir” diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49