Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

CHP Şanlıurfa’dan akillere Destek
Şanlıurfa’da bulunan ‘akil adamlar’ CHP İl Başkanı Av. Fethat Karataş tarafından çözüm sürecine yönelik dosya Grup Başkanı Yılmaz Ensarioğlu’na verdi.
 
Şanlıurfa’da bulunan  ‘akil adamlar’ CHP İl Başkanı Av. Fethat Karataş tarafından çözüm sürecine yönelik dosya Grup Başkanı Yılmaz Ensarioğlu’na verdi.
Dün gece Adıyaman’dan Şanlıurfa’ya gelerek Hilton Oteli’nde konuklayan Akiller  Yılmaz Ensaroğlu’nun başkanlık yaptığı heyette, ’ Yılmaz Erdoğan, Ömer Rulınduz, Ferhat Bilgin, Kezban Hatemi, M.Emin Ekmen, Murat Belge, Fazıl Hüsnü Erdem, Etyen Mahçupyan, Ebubekir Rençber, Ahmet Faruk Ünsal ve Murat Çiçek yer aldı.
 
 
Akil İnsanlar Heyeti Grubu Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, "Çözüm sürecine katkı sağlamak konusunda CHP'de Urfa'da politika yapan arkadaşların daha fazla duyarlılık göstermesi bizi doğrusu sevindirdi" dedi.
 
“Karataş 35 Yıl Çatışma Ortamı Geçirdim”
 
"Çözüm sürecine katkı sağlamak konusunda CHP'de Urfa'da politika yapan arkadaşların daha fazla duyarlılık göstermesi bizi doğrusu sevindirdi. Ben o anlamda ayrıca teşekkür ediyorum. Tabi siyasi partilerin merkezden izledikleri politikalar var, elbette her partinin bir parti disiplini dediği bir şey de var, ama neticede partiler tabana dayanıyorlar, seçmen taleplerine göre politikalarını belirlemek durumundalar. O yüzden bizim işimizde bütün partiler açısından yani sadece ana muhalefet partisi bağlamında değil iktidar partisi açısından da olabildiğince yereldeki aktörlerin siyasetçilerin düşünce ve taleplerini Ankara'ya taşımakta bizim üstlendiğimiz misyonlardan biri. Biz bu sürece dair sizin düşünceleriniz (CHP heyetinin) değerlendirmeleriniz, uyarılarınız, kimi endişeleriniz, eleştirileriniz varsa bizim içinde yol gösterici ışık tutucu olacaktır."
 
Karataş da Akil İnsanlar Heyeti'nin toplumsal uzlaşma açısından gösterdikleri çabaları önemsediklerini ve heyettekileri de barış elçisi olarak gördüğünü söyledi. Gençliğini 35 yıl süren bir çatışma ortamında geçirdiğini aktaran Karataş,
 
"Tabi ki bizim buradan barış sürecine bakışımız farklılık gösterecektir. Biz çok travmalar yaşadık, bunların bitmesi, barışın gelmesi için yakaladığımız fırsatı kullanmak gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
 
Çözüm sürecinin kaçırılmaması gerektiğini vurgulayan Karataş, heyete katkı sunmaya hazır olduklarını aktardı. Heyete sunmak üzere kendi görüşlerini yansıtan bir rapor hazırladıklarını belirten Karataş, şunları kaydetti:
 
"Siyasi arenada bizlerin ne yapması gerektiğini rapor ettik. Bizleri ilgilendiren bölümü siyasi arenada, barışın kalıcı olabilmesi için nelerin yapılması gerektiğidir. Biz onlardan, hükümetten, sizlerden hatta partimizden neler bekliyoruz bunları rapor haline getirdik. Barış hemen şimdi yarın olabilir diye düşünüyoruz."
 
 
Toplantının ardından  İlk olarak Şanlıurfa CHP İl Başkanı Ferhat Karataş çözüm süreci ile ilgili CHP Şanlıurfa İl yönetimi tarafından hazırlanan dosyayı Grup başkanı Yılmaz Ensari’na teslim etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49