Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

CHP, Otobüs Hırsızlık Olayı Aydınlansın
Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, geçtiğimiz hafta kente gelerek halk buluşması gerçekleştiren CHP’li heyetin otobüsündeki olayın aydınlatılması için emniyete seslendi. Karataş parti il binasında düzenlediği basın açıklamasında söz konusu yaşananların basına hırsızlık olayı olarak yansıdığını ancak akıllarda kalan birçok sorunun var olduğunu söyledi. Otobüse giren kişi veya kişilerin sadece otobüs sabit telefonunu ve modemini aldığını, bunun dışında partili vekillerden gelen şikayetler üzerine çantaların karıştırıldığı ancak bu çantalarda bulunan değerli eşyalara dokunulmamasının şaşırtıcı bir vaka olduğunu belirtti.
 
Karataş açıklamasında, “Partili vekillerimiz gezi kapsamında Urfa’ya geldiklerinde otobüsleri ise 11 Nisan meydanının oraya park edildi. Biz bunun için emniyete gerekli bildirimleri yaptık. Bize ‘Zaten orada emniyet ekiplerimiz var’ denildi. Yine bir gün sonrasındaki Kardeş Türküler için getirilen stantta otobüsümüzün arkasında bulunuyordu. Orada bekleyen ekipler vardı.
 
Tüm bunlar yaşanırken otobüsümüze hırsız girdiği bilgisi bize ulaştı. Ama her nedense hırsız denilen kişi veya kişiler otobüse girerek sadece otobüs sabit telefonunu ve modemini alıyor. Ardından partili arkadaşlarımızdan bazıları kendilerinin çantalarının karıştırıldığını ancak içerisindeki eşyalara dokunulmadığını bize iletti. Yine otobüste ziyaretçilerimizin diz üstü bilgisayarlarına da karışılmadığını öğrendik. Şimdi burada tezat bir olay var. Bir taraftan hırsız girdiği söyleniyor. Madem hırsız girdi neden arkadaşlarımızın çantasını karıştırdı da değerli eşyalarını almayarak sadece otobüsün telefonu ile modemini aldı. Teknik konuda pek bir bilgim yok ama burada tezat bir görüntü ortaya çıkmıştır. Ardından olay ‘CHP’nin otobüsüne hırsız girdi’ şeklinde basına yansımıştır. Burada CHP küçük düşürülmeye çalışılmıştır.
 
Tüm bu tezatlar altında olayın hırsızlık olmadığına inanıyorum. Karşılaştırma yaptığımızda farklı olgular ortaya çıkıyor.
 
Varsayalım hırsızlık olayı oldu. Biz mi bekleseydik otobüsün başında. Bu ayıp kimindir. Bir ilde hırsızlık oluyorsa bu ayıp bunu engelleyemeyen kamu görevlilerinindir. Bu olayı açığa çıkarmak yine emniyetin görevidir. Bunu özellikle istiyoruz. Çıkarılmazsa bizim düşüncemiz hırsızlık olayı olmadığı yönündedir” diye konuştu.
 
 ‘TARİH BİLGİMİZ SAYIN BAŞBAKANDAN DAHA FAZLADIR’
 
Karataş konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Başbakan Erdoğan ve bazı AKP’li vekilleri de eleştirdi. ‘CHP’lileri Selahaddin Eyyubi türbesinin nerede olduğunu bilmiyor’ şeklindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Karataş, “Biz Ankara’dan gelen programdaki türbe ve makam ibaresini düzelttik. Ancak bu yoğunlukta o ibare eski haliyle bazı basın organlarına dağıtıldı. Yoksa biz Urfa’da Eyüp peygamber makamının neresi olduğu, Eyüp Nebi beldesinde bulunan türbenin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Buralar sık sık gittiğimiz yerler. Eyüp Nebi Beldesi’ndeki o camide namaz kıldığımızı, bölge köylerindeki insanlarla sohbet ettiğimizi herkes biliyor. Yine Selahaddin Eyyubi mezarının Şam’da olduğunu da çok iyi biliyoruz. Çünkü geçmişten beri onun bir Kürt komutanı ve Kürt prensi olduğunu çok iyi biliyoruz ve onun Kürt komutanı olduğu mücadelesini de vermişizdir. Bunları şunun için diyorum. Akil insanlar bir taraftan bölgeye geliyor. Bizde buna çok iyi bir destek verdik. Batıdan insanları Urfa’ya getirttik. Biz bunun sonucunda bir taktir bekliyorduk. Bakın Urfa da böyle bir çalışma var şeklinde görülmesini istiyorduk. Bunun taktir edilmesi yerine eleştirilmesi bizleri üzmüştür” dedi.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49