Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

“Cezaevleri Boşaltılmadığı Sürece Özgürlüğün Anlamı Yok“
 Diyarbakır'da KCK davasından tahliye olan BDP'li İbrahim Ayhan, "Zindanlar boşaltılmadığı sürece bizim tahliye olmamızın, hiçbir anlamı yoktur." dedi.

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, hakkında verilen tahliye kararının ardından bulunduğu Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden akşam saatlerinde çıktı. Ayhan'ı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Şanlıurfa'dan gelen yakınları halay çekerek sevgi gösterileri arasında karşıladı.

Terör örgütü üyeliğinden 1 Ekim 2010 tarihinden beri tutuklu bulunan Ayhan, zor şartlar altında, demir parmaklıklar ardında bıraktığı yüzlerce arkadaşının selamlarını ve saygılarını iletti. Ayhan, şöyle dedi:

"Bizler Kürt demokratik siyasi mücadele yürüten kişiler olarak uzun bir süreden beridir siyasal mücadelemize yönelik tasfiye ve teslim alma operasyonları sonucu zindanlarda tutulduk. Zindanlarda tutuklamamızın temel nedeni, Kürt sorununa yaklaşımdaki inkar, imha ve ret siyasetidir. Bugün gelinen aşamada her ne kadar sembolik olarak ben ve birkaç arkadaşım serbest bırakılmış olsak bile halen zindanlarda binlerce arkadaşımız tutsak durumdadır. Bu arkadaşlarımız her ne sebeple olursa olsun, her ne iddia ile olursa olsun bu arkadaşların içeride tutulma nedeni tamamen kendi kültürlerini, kendi kimliklerini kendi varlıklarına sahip çıkma ve bu varlıklarını koruma mücadelesi düşüncelerinden farklı başka bir şey değildir. Dolayısıyla zindanların kapısı açılmadığı sürece, boşaltılmadığı sürece bizim tahliye olmamamızın, özgürlüğe kavuşmamızın hiçbir anlamı yoktur."

FAŞİZAN UYGULAMALARA TUTULDUK

Ayhan, kendileriyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın olumlu da olsa geçikmiş bir karar olduğunu belirterek, "Sizlerin de takdir ettiği gibi yıllardır hukuksuz bir şekilde içeride tutularak adeta bir rehine ve rehin politikası çerçevesinde uygulamaya tabi tutulduk. Bu uygulamalar günümüzde de tartışma konusu olan kimi organlar tarafından Kürt hareketi başta olmak üzere Türkiye'deki, toplumsal muhalefete karşı geliştirilen anti demokratik ve faşizan uygulamalardan dolayı biz içeride kaldık. Faşizan uygulamalardan kaynaklı olarak hukuk dışı yargılamalara tabi tutulduk ve bu yargılamalar neticesinde halen hakkımızda iddia edilen suçlamalarda bedelsiz ve sorunsuz bir şekilde de beklemektedir. Umudumuz Türkiye'de Kürt sorunun demokratik ve barışçıl bir çözümü ve bu çözüme hizmet edebilecek demokratik çözümün önünü açabilecek demokratik adımların atılmasıdır" dedi.

MÜCADELEYE KARARLILIKLA DEVAM

Milletvekili İbrahim Ayhan, çözüm ve barış sürecinin devlet tarafından ciddi bir şekilde ele alınıp gereklerinin acilen yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'de son süreçte yaşanan tartışmalar da gösteriyor ki Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümüne yönelik ciddi bir direnç odağı bu çözümün önünde bir engel oluşturmaktadır. Özellikle son günlerde tartışma konusu olan yargıda ve poliste açığa çıkan bir takım odakların paralel devlet olarak ifade edilen odakların geçmişten beri AKP'yle yürütmüş oldukları siyasal ittifaktan dolayı başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye'deki demokratik muhalefet Üzerinde adeta terör estirmiş durumdadır. Bizler bu estirilen terör neticesinde mücadelemizi dört duvar arasında yürütmek durumunda kalmışızdır. Tüm bu odakların bu geri anlayış ve faşizan anlayışların acilen ciddi somut adımlar atılarak tasfiye edilmesini ve halkların demokratik barışçıl bir şekilde yaşabileceği uygun bir ortamın yasal ve anayasal güvencelerine kavuşturularak gerçekleşmesi gerekmektedir. Kendim için şunu diyebilirim, 4 yıl önce cezaevine nasıl girmişsem halkımla beraber demokratik siyasal mücadeleyi verme noktasında hangi inanç içerisindeysem. Şu anda bu saatte aynı inanç ve kararlılık içerisinde mücadelemi devam ettireceğim. Tüm yüreğimle halkımız için bundan sonra onlarla birlikte Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorunun demokratik kalıcı çözümü için elimden gelen çabayı sonuna kadar yerine getireceğimi ifade etmek istiyorum."

Ayhan, yaşanan izdiham arasında güçlükle bindiği otomobille birlikte BDP Diyarbakır il binasına gitti. Ayhan, buradan da yakınları ile birlikte Şanlıurfa'ya gideceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49