Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

Çevrenin Sigara Bırakmada Etkisi Büyük
Güneydoğu bölgesinde sadece Şanlıurfa’da bulunan Mora Biyorezonans Terapi uygulaması(Sigara bıraktırma tedavisi), bölgede bulunan bütün iller tarafından büyük ilgi görürken, Şanlıurfalılar bu tedaviye pek yanaşmıyor.
 
Şanlıurfa Özel Ursu Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Mustafa Çalık, bir ilki gerçekleştirerek, Mora Biyorezonans Terapi uygulama cihazını Şanlıurfa’ya getirdiklerini ancak, Şanlıurfa’nın sigara bırakmak için tedaviye başvurmadığını kaydetti.
 
Güneydoğu bölgesinde sadece Şanlıurfa’da bulunan Mora Biyorezonans Terapisi, Siirt, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Van, Bitlis ve Batman başta olmak üzere tüm bölge illerinden gelen hastaların ilgisini çekerken, bu uygulamaya Şanlıurfalıların pek yanaşmadığı bildirildi. Sigara bıraktırmanın yanında alerjik astım tedavisi için de başvuruların çok olduğu belirtilirken, tedavi görenlerde yüzde 90’lık bir başarı oranının yakalandığı kaydedildi.
 
ÇEVRENİN SİGARA BIRAKMADA ETKİSİ BÜYÜK
 
Güneydoğu illeri içerisinde sadece Şanlıurfa’da bulunan Mora Biyorezonans Terapi tedavisine Şanlıurfalıların ilgisinin az olmasını toplum yapısına başlayan Çalık, özellikle çay ve kahve içeceklerinin yanında sigaranın zorunlu bir ihtiyaçmış gibi gösterilmesi nedeniyle sigara bırakmaya fazla yanaşanın olmadığını söyledi. Sigara ve benzeri hareketlerin terk edilmesinde toplumun büyük etkisinin olduğunu kaydeden Çalık, “bu tedavi Güneydoğu illeri arasında sadece Şanlıurfa’da var ve Urfalılar bu tedaviye fazla ilgi göstermiyor. Bunun nedeni de toplum yapısıyla alakalı bir şey çünkü, bizim toplumumuzda çay ve kahve gibi içeceklerin yanında sigara zorunlu bir ihtiyaçmış gibi gösteriliyor. Sigara bırakmak isteyen bile çevresine bakınca bırakmaktan vazgeçiyor. Şunu belirtmek istiyorum ki sigara bırakmak insan ömrünü uzatacağı gibi, sağlıklı yaşamasında büyük etki sağlar. Vatandaşlarımızın Mora Biyorezonans Terapi, avantajını değerlendirmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
 
“MORA TERAPİYLE NİKOTİNİN FİZİKSEL BAĞIMLILIĞI ORTADAN KALKIYOR”
 
Mora Biyorezonans Terapi, ilk başlarda Almanya gibi Avrupa ülkelerinde uygulandıktan sonra Türkiye’de de faaliyet göstermeye başlandığını ve özellikle sigara bıraktırmada kullanılan bir tedavi olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları uzmanı Çalık, Mora terapi'nin gelecekte birçok kronik rahatsızlıkta kullanılacağını ifade ederek, tedavinin hiçbir yan etkisinin olmadığını söyledi. Bu terapinin özellikle sigara bıraktırmada kullanıldığına dikkat çeken Çalık, “Mora Biyorezonans Terapi, yaklaşık 35 yıldan beri başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde özellikle astım ve alerjik hastalıkların tedavisinde kullanılıyor fakat günümüzde yaklaşık 10 yıldır çeşitli bağımlılıkların tedavisinde kullanılıyor, bunlardan da en önemlisi nikotin bağımlılığıdır. Dünya Sağlık Örgütüne göre, nikotin bağımlılığı en önemli bağımlılık türüne giriyor. Mora Biyorezonans Terapiyle yapılan tedaviyle nikotinin fiziksel bağımlılığı ortadan kalkıyor” ifadelerini kullandı.
 
“SİGARANIN ÖNCE BEYİNDE BİTİRİLMESİ LAZIM”
 
Daha önce birçok sigara bıraktırma tedavisi aldığı halde başarısız olanların olduğuna dikkat çeken Çalık, sigaranın önce beyinde bitilmesi gerektiğini savunarak, Mora Biyorezonans Terapinin nikotinin fiziksel bağımlılığını ortadan kaldığına vurgu yaptı. Nikotini beyninde bitirenlerin sigara bırakma oranının yüzde 90’lara ulaştığını söyledi. Çalık, sigara bırakmanın ilk adımının, bırakmada samimi bir niyet olduğunu, ikinci adımın ise tecrübeli bir Mora Biyorezonans Terapi Merkezinden randevu alıp 2 seans terapi almak olduğunu belirterek, beyinde bitirilen nikotinin uygulama sayesinde çok rahat bir şekilde sona ereceğini kaydetti. Sigara bırakmayı beyinde bitirmenin önemine değinen Çalık, “tabi burada yaptığımız uygulama, nikotinin fiziksel boyutunu etkiliyor, gerisi kişinin kararlılığına bağlı. Kişi eğer sigarayı beyninde bitirmişse, bu uygulama sayesinde çok rahat bir şekilde bırakır” dedi.
 
GENELLİKLE TEK SEANSLI UYGULAMA OLUYOR
 
Sigara bırakmak için tedaviye başvuranlara genellikle tek seans uygulandığını belirten Çalık, sağlıklı ve başarılı olması adına hastalarına iki seans uyguladığını söyleyerek, “sigarayı bırakmaya karar veren hastalara genellikle tek seans uygulanır ancak ben, daha başarılı olsun diye iki seans uyguluyorum çünkü ne kadar istikrar olursa başarı oranı o kadar artar. Sigara bırakmak için başvuranlara seanstan önce 2 sigara içirtiliyor, bu sigaranın külü ve izmariti biyorezonans cihazına konuluyor ve sigaranın frekansı vücuttan silinmiş oluyor aynı zamanda sigaranın toksinleri de vücuttan temizlenmeye başlıyor ve bu tedavi sırasında kişinin günde 4-5 litre su içmesi vücuttaki zehirli maddeler atılıyor. Bu tedaviyle nikotin fiziksel bağımlılığı ortadan kaldırılmış oluyor” ifadelerini kullandı.
 
Mora Biyorezonans Terapi uygulamasıyla sigara bıraktırmanın yanı sıra Allerjik astım tedavisi de görülüyor. Tedavide öncelikle hastanın alerji profili değerlendirilip, toz akar, polen, tahıl, küf mantarı, kedi-köpek epitel alerjileri, yumurta, süt gibi gıda alerjisi olup olmadığı sorgulandıktan sonra testler yapılıyor. Ardından hasta bu maddeler üzerinde tedaviye alınıp bu alerjenlere olan duyarlılığı ortadan kaldırılıyor, bu tedavi genellikle kalıcı olarak etki göstermektedir. Tedaviye giren hastaların yaklaşık %75-80 inin tedaviden yarar gördüğü belirtilirken, sadece yüzde 10’luk bir kesimin bu anlamda olumsuz sonuç aldığı belirtildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49