Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Cevheri Adaylığını Açıkladı!

Çatı adayı değil Urfa’nın adayım diyen Cevheri, Urfa’nın adayım ve Urfa’da daha huzurlu bir ortam ve güzel seçim geçirip Urfa’yı güzel bir yere taşımak istiyorum. Ben 2009 yılında siyasetten ayrıldım. 10 yıldır siyaset yapmıyorum hiç bir şekilde aday adayı olmadım siyasete ilgilenmedim ama bu seçimde mahalli seçimlerde siyasi olarak bakmıyorum. Sizlere hizmet edebilme adına ben bir başkan adayı olarak atanacağımı düşünüyorum siyaset yok, bu işte kesinlikle. Yapmış olduğum görüşmeler neticesinde ben “Çatı Adayı” değilim ben Şanlıurfa'nın iki milyon nüfus insanın Kürt, Türk, Arap , Alevi kardeşlerimin bütün herkesin belediye başkan adayı olarak ve herkesten oy istiyorum.” Dedi.

Uzun bir süredir dört gözle beklenen Sebahattin Cevherinin Şanlıurfa Büyükşehir adaylığı resmen netleşti. Harran Otel’de basın mensupları ile bir araya gelen Sebahattin Cevheri yaptığı açıklama ile 2 milyonluk şehre hizmet etme adına, şehri daha güzel yerlere getirip Büyükşehir ’ide borç batağından kurtarma adına herkesin oyuna talip olduğunu söyleyerek uzun süredir kafalarda soru işareti olarak dolaşan, “Cevheri aday olacak mı?” sorusu da cevabını böylelikle bulmuş oldu

İlçe adayları belirlenmesinden sonra çalışmalar başlayacak

“Çatı Adayı” değil, 2 milyonluk şehrin adayı olarak geleceğinin altını da çizen Cevheri büyükşehir meclis üyeliği için hangi partiden aday olacağını açıklamazken seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak merkez ilçelerinin adayları ve meclis üyelerinin belirlemesi sonrası başlayacağını söyledi. Şanlıurfaspor’dan alt yapı, üst yapı, tarım ve turizmden birçok konu hakkında görüşlerini söyleyen Cevheri bu saydıklarını yapabilmesi için Urfalıların kendisine destek vermesi gerektiğini Urfa’yı laik olduğu yere böyle getirebileceğini söyledi.

GAP’ın başkenti olan Şanlıurfa’daki tarım politikaları ile tarım arazilerin adeta katledildiğinindi altını çizen aday Cevheri, Harran Ovasına yapılan imarlaşma ile birlikte 50 yıla yakın bir sürede torunlarımızın geleceğinin kalmayacağını söyledi.

‘Ben Şanlıurfa’nın adayıyım’

“2009 yılında siyasetten ayrıldım diyen Cevheri, “10 yıldır siyaset yapmıyorum hiç bir şekilde aday adayı olmadım siyasete ilgilenmedim ama bu seçimde mahalli seçimlerde siyasi olarak bakmıyorum bu bir, sizlere hizmet edebilme adına ben bir başkan olarak atanacağımı düşünüyorum siyaset yok bu işte kesinlikle. Yapmış olduğum görüşmeler neticesinde ben “Çatı Adayı” değilim, ben Şanlıurfa'nın iki milyon nüfus insanın Kürt, Türk, Arap kardeşimin, Alevi kardeşimin bütün herkesin belediye başkan adayı olarak adayı olarak ve herkesten oy istiyorum. Siyasi olarak dediğim gibi, 2009 yılında istifa ettim ve bu saate kadar hiçbir şekilde siyaset ile ilgilenmedim. Bu bir mahalli seçimdir, size hizmet edebilecek belediye başkanının güvendiğiniz, inandığınız insanlara Urfa'nın destek olmasını ve Zeynel Abidin Beyazgül'de pırıl pırıl insandır gerilemenin bir anlamı yok. Hepimiz kardeşiz, Urfa gerçekten çok farklı, ben bu yaşıma kadar Urfa'da Arap, Kürt, yerli hiçbir problem duymadım görmedim.” Dedi.

‘Hizmet adına gerekli her şeyi yapmaya hazırım’

Bu seçimi germenin hiçbir anlamı yoktur diyen Cevheri, “Bazen sosyal medyada bazen "cevheri ailesine yakışmayacak" söylemler var. 50-60 yıldır siyaseteyiz Allah sizden razı olsun. Bizi siyasete koyan da siyasete yer veren de Urfa, Allah Urfa'dan razı olsun ama bizde elimizden geleni ve görevimiz olan size hizmet edebilmek adına gerekli her şeyi yapmaya hazırım size zarar vermemeye önem göstereceğiz belki zararımız oldu insanız hepimiz. 1991'den sonra özelikle 1980, 1990 ve 2000 doğumlu genç kardeşlerime sesleniyorum dergâh, stat, hipodromu, üniversite, havalimanı, 500 yataklı, birinci ikinci organize ve en önemlisi Türkiye Cumhuriyetindeki en büyük proje GAP projesi 1991'den sonra internete girin bunların temelini görebilirler mi bunları, bir siyasetçi olarak başa kalkmak için demiyorum. Bunu samimi ve içten ve yürekten söylüyorum.” Dedi.

‘Urfa’nın her tarafı problem’

“Bende bir genç olarak o yıllarda 1977 yılarda bir Adalet Partisinin Gençlik Kollarında biri olarak hizmet kervanı içerisinde bulundum ve 1991 yılında bir il başkanı olarak yine hizmet kervanın da bir kenarda bulundum ve kısmet oldu milletvekili olmakta açılışlarda bulundum.” Diyen Cevheri, “Urfa'nın %70'nin gecekondu da olduğunu her tarafın problem olduğunu ve ekonomik olarak iyi bir noktada olmadığını bildiğim halde Urfalılara güvenerek seçimlerden sonra da olsa el birliği ile Urfa bu cenazeyi hep beraber kaldıralım noktasında bir yola çıktık. Yine söylüyorum ben Urfa'nın adayıyım ben “Çatı Adayı” değilim ben sadece ve sadece iki milyon nüfuslu Urfa'ya hizmet edebilme adına Urfa'ya hizmet edebilme adına Urfa tabiri ile Urfa'ya hamallık etmeye geldim. Hizmet için çalışacağım, yapacağım ve Urfa destek verirse el birliği ile Urfa'yı daha iyi Urfa yapacağız.” Diye konuştu

‘Çocuklarımızın torunlarımızın yarınlarını bitirme durumuna geldik’

“%70 gecekondu olunca, Fırat Urfa'dan 70 km. Gelmiş hazır üç tane deremiz var maalesef bunları kullanamadık. Şehirler tepeleri ile güzeldir ama maalesef biz tepelere değil ovaya yani çocuklarımızın, torunlarımızın yarınlarını bitirmeye durumuna geldik. Bunun için Turizm ve tarımda çok önemli bu değerlere el birliği ile birlik ve beraberlik ile çok iyi noktaya getirmeliyiz.”

‘Birlik ve beraberlik içine yapmamız lazım’

“Günü gününde turizm önemlidir, Göbeklitepe'de Türkiye genelinde iyi bir yer edindi ve Türkiye'de 2019 yılı Göbeklitepe yılı edildi. Urfa'nın en büyük değeri Urfaspor, Urfasporu da layık olduğu yere çıkarırsak reklam noktasında tahmin ediyorum turizmde GAP kadar da önemlidir diye düşünüyorum bunun için yaptığım görüşmeler neticesinde halkın teveccühü ve diğer arkadaşlarımın bana söyledikleri siyasi görüşleri bir tarafa indirdik Urfa için çalışacağız Urfa için varız. Bende çatı adayı değil Urfa adayıyım. Eğer yapabilirime inanırsanız oylarınıza talibim olmasa da hayırlısı olsun. Destek verirseniz oy verirseniz size layık olmaya çalışırım ve tek başıma yapamam birlik ve beraberlik içerisinde Urfa'yı bir yerlere taşırız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49