Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Çelikten ailesini Teşhis etti

 

 Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde 2 yıl önce bir petrol istasyonunda 2 kardeşin öldürüldüğü silahlı saldırı olayını aydınlattı. İddiaya göre  PKK’lılar Suruç’ta kardeşleri ile birlikte petrol istasyonu işleten Kamil Çelikten haraç istedi. Örgüte istediği haraç’ı vermeyen Kamil Çelikten Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne durumu bildirdi. Bunun üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Çelikten kardeşlere ait petrol istasyonunun çevresinde güvenlik önlemi aldı.9 Ağustosta 2011 günü gece saat 23’40 sıralarında yüzleri puşili 2 kişi Çelikten kardeşlere ait petrol istasyonuna silahlı saldırıda bulundu. Uzun namlulu kalaşnikof marka silahlarla açılan ateş sonucu ağır yaralanan Bilal Çelikten ile Deyah Çelikten kardeşler kaldırıldıkları Suruç devlet hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 
Cinayetin ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü olayı çözmek için özel bir ekip kurdu. Gizlilik içersinde çalışmalarına başlayan Özel ekip 2 kardeşin öldürüldüğü saldırıda kullanılan silahların daha önce ilçede bir evin kurşunlaması olayında kullanılan silahlar olduğunu belirledi. İlçede ard arda meydana gelen eylemlerin aynı şahıslar tarafından yapıldığını değerlendiren ekip olayı gerçekleştirenlerin belirlenmesi için çalışmalarını derinleştirdi.Polis şüpheli gördüğü kişileri teknik takibe aldı. BU kişilerden DNA örnekleride alındı. Olay yerinin çevresindeki 5 kilometrelik alanda yaptığı araştırmada delil araştırması yapan Polis çeşitli iz delillere ulaştı. Son 3 aylık mobbese ve bazı işyerlerinin kamera görüntülerini inceleyen polis İlçede son 5 yılda meydana gelen silahlı olayları masaya yatırarak detaylı inceleme yaptı. Olay hakkında bilgisi bulunan bazı şahısların savcılık nezninde gizli tanık olarak ifadeleri alındı. 2 yıllık bir çalışmanın ardından cinayeti işleyen kişileri ile bunlara yardım ve yataklık edenlerin kimliğini belirleyen polis önceki gün ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyon da  7 kişiyi göz altına aldı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından dün akşam Adliye ye sevk edilen 7 kişiden Ş.Ş, E.B, C.Ş, M.Ş, M.E, ile E.Ş nöbetçi mahkeme tarafından terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle tutuklandı. B.E adlı bir kişi ise denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ile birlikte  bu sabah polis evinde bir basın toplantısı düzenledi.
 
Vali Celalletin Güvenç Bilal ve Deyah Çelikten kardeşleri PKK’nın dağ kadrosunda bulunan Suruç Nüfusuna kayıtlı Timur Ak ile Mardin Nüfusuna kayıtlı İshak Saygın’nın öldürdüğünü açıkladı.
Vali Celalettin Güvenç  Suruçta ticaretle uğraşan Kamil Çelikten den PKK tehditle para istemiş oda vermemiş ve durumu Emniyete bildirmiş. 9 Ağustos 2011 günü Çelikten kardeşlere ait petrol istasyonuna gelen yüzleri puşili 2 kişi ellerindeki kalaşnifla  petrol istasyonunu tarayıp Bilal Çelikten ile Deyah Çelikten öldürüp kaçmışlardır. O dönemde ben ve Emniyet Müdürümüz görevde değildik. O dönem çalışmalar başlatılmıştı. Bizde göre gelince çalışmalara devam edildi. DNA, Mobbesa, Teknik takip Balistik inceleme ve Adli Takip ile 2 yılık bir çalışma yaptık. Olayı Emniyetimiz çözdü. Petrol sistasonuna silahlı saldırıyı PKK’nın dağ kadrosunda bulunan Suruç Nüfusuna kayıtlı Timur Ak ile Mardin Nüfusuna kayıtlı İshak saygın’ın gerçekleştirdikleri tespit edildi. Suruç’ta 7 kişide bunlara yardım ve yataklık etmiş” dedi.
 
Saldırıyı gerçekleştirenlerin Suriye Kobani den getirildiğini yardım ve yataklık eden bu kişiler tarafından evelerde barındırıldığını anlatan Vali Güvenç “ Olayın çözülmesi Devlet olarak bizi sevindirdi. İhbar edilmesine rağmen olayın önlenememesi akıllara 1990 lı yıllarda olduğu gibi devletin içinden mi yapıldı sorusunu getirdi  Kontrol gerilla, devletin içinde jandarma, polisin içinde belirli gurupların olmadığı kanısına vardık. Üzerimizde bir gölge gibi duran cinayet aydınlatıldı. Keşke bu coğrafya da Cinayetler olmazsa. Hiçbir şey cezasız kalmaz bu topraklarda artık faili meçhuller olmayacak”
 
Vali Güvenç Suruç’ta daha öncede Polis Lojmanları ile Ak parti Suruç İlçe yöneticisi Emin Yağmurlu’nun evini silahla taranması olayını Çelikten kardeşleri öldüren Timur Ak, İshak Saygın ile Fergül Elmascan adlı PKK’lının olduğunu bildirdi.
 
Yapılan teşhiste Kamil Çelikten’den haraç isteyen kişi ile Bilal ve Deyah Çelikten’i öldüren kişilerin aynı kişiler olduğu belirtildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48