Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Çelik, “Sizin Allah’ınıza Kurban”
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gece saat 02.00 sıralarında uçakla Şanlıurfa’ya gelerek Rabia meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gece saat 02.00 sıralarında uçakla Şanlıurfa'ya gelerek Rabia meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi. Şanlıurfa'nın darbecilere karşı ilk andan itibaren duruşunun önemli olduğunu belirten Bakan Çelik, darbe girişiminde bulunanlara ise hayvan demenin hayvanlara hakaret olacağını ifade etti.
Demokrasi nöbetinin 9’uncu gününde Bakan Çelik beraberindeki Şanlıurfa eski Valisi İzzettin Küçük halk ile demokrasi nöbeti tuttu. Demokrasi nöbetine AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı,  Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba katıldı.
Şanlıurfa’ya 9.gündür verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür etmek için geldiğini söyleyen Faruk Çelik “Sizler gecenin bu saatine kadar 9 gündür nöbet tutuyorsunuz. Cumhuriyetimiz, birliğimiz, demokrasimiz,  hürriyetler, kardeşlik, hak, namus için, milletin değer ve yargılarına ve millet düşmanlarına haddini bildirmek için Abide’de buluşuyorsunuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Zannetmeyin ki 9. Günü buraya geldik. Şunu bilmenizi istiyorum; her akşam bütün televizyonlardan ve yerel televizyonlardan Şanlıurfa’daki bütün gelişmeleri milletvekili arkadaşlarımızla, dostlarımızlar, bakanlar kurulu üyeleriyle hatta Sayın Cumhurbaşkanımız ile beraber takip ettiğimizi hepiniz biliyorsunuz” dedi.
“SİZİN ALLAH’INIZA KURBAN”
Şanlıurfalıları tebrik eden Çelik, “Sizin Allah’ınıza kurban. Siz başkasınız, başka. Güneydoğu’dan öyle bir ses yükselttiniz ki siz gözlerin yaşarmaması mümkün değildi. Bu ses Türkiye’nin 4 tarafından da yükseldi ama Şanlıurfa’dan yükselen ses bir başkaydı. Güneydoğu’dan Edirne’ye kadar esen muazzam bir sesti. Dolayısıyla sizleri gecenin bu saatinde de olsa uçağa binip, gelip sizi tebrik etmeyi görev bildik. Onun için geldik” ifadelerini kullandı.
15 TEMMUZ’DA ANKARA’DAYDIK
15 Temmuz darbe günü kendisinin Ankara’da olduğunu ifade eden Çelik “15 Temmuz karanlık gecesi biz Ankara’daydık, sizler Urfa’daydınız. Bu geceyi, bu Türkiye’yi dünyada rezil etme girişimini hepimiz olduğumuz yerlerden izledik. Devletin en önemli kurumlarını bombaladılar. Allah aşkına biraz düşünün ya. Siz TBMM’yi, MİT’i, Emniyet Genel Müdürlüğünü bombalıyorsanız nasıl bu milletin yüzüne bakacaksınız? Siz kimin adamısınız? Siz yarın kime ne güvenlik vaat edeceksiniz? Aziz Urfalılar bombalanan, bombalanmak için seçilmiş yerler son derece anlamlıdır. Bombalayanları kenara koyun ama bombalayanlar bizim uçağımız. Şanlıurfa’nın verdiği vergiyle alınmış F-16 uçağı. Tank bu milletin tankı, helikopter bu milletin helikopteri. Neyi bombalıyorsun? Bu milletin ana kurumlarını bombalıyorsun. Hedefin gayet açık; bu devleti ortadan kaldırmak, bu milletin huzurunu bozmak, bu milleti kendi içinde çarpışan, kendi içinde kan kaybeden bir millet haline getirmek. Bu büyük hainliğin başka amacı olabilir mi? Bu hainliği yaptılar. Burada da durmadılar. Milletimiz tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanımızın öldürülmesi, yok edilmesi için alçakça planlar yaptılar. Utanmazlar!” şeklinde konuştu.
ERDOĞAN’I YEDİRMEYİZ
Adnan Menderes gibi, Turgut Özal gibi Recep Tayyip Erdoğan’ın da darbeciler tarafından yok edilmek istendiğini belirten Çelik, “Erdoğan’ı yedirmeyiz” dedi. Türkiye’de daha önce de ihtilal ve müdahale dönemlerinin yaşandığını söyleyen Çelik “Bunlar Allah’ın hesabını unuttular. Onlar sandılar ki helikopterleri aldık, komandoları kandırarak aldık, yer belli keşfettik, bu şekilde ateş edeceğiz, kurtuluşu mümkün değil diye zannettiler ama her şeyi var eden Allah’ım ne büyüksün sen. Bunu hesaba katmayanlar perişan kim oldu gördünüz. Canlarını yunan adalarına kaçarak kurtarmaya çalışıyorlar. Kurtulamayacaklar. Şanlıurfa bunun hesabını soracak. Siz Menderesi milletin gönlünden alıp götürdünüz, siz Turgut Özal’ı bu milletin dertlerine neşter vurayım derken alıp götürdünüz, siz belki Muhsin Yazıcıoğlu’nu da götürdünüz. Bu memlekete kim çivi çakmaya çalışmışsa onlarla uğraştınız. Zannediyorsunuz bu kadar şeyi yaptık Tayyip Erdoğan’ı da yeriz. Yedirtmeyiz! Birileri Türkiye’de belli aralıklarla müdahalelerde bulundu. İhtilaller, müdahaleler dönemi yaşandı. Şimdi bu dönemler yaşanırken siyasetçilerin nasıl tavır aldığını hepiniz biliyorsunuz. Onlar sandılar ki Erdoğan’a gerçekleştirilecek olan suikast başarısız olursan o da onlar gibi Yunanistan’a kaçacak. Onlar Erdoğan’ın ciğerini, Şanlıurfa’ya, Türkiye’ye bağlılığını hesap edemediler” dedi.
“BUNLARA HAYVAN BİLE DİYEMEYİZ”
“Milletimizin geleceğini karartmaya çalışanları nasıl püskürttüklerini hepimiz o gece televizyonlarda izledik. Ellerine, yüreğine sağlık onların. Güvenlik gücü altında asker, polis kim bu vatan uğruna, kim bu bayrak uğruna, kim bu bayrağın, memleketin birliği uğruna mücadele ettiyse Allah onların hepsinden razı olsun ama ihanet şebekeleri ise ne yazık ki ordumuza sızmış ve ihanetini gerçekleştiriyor. Biz bu ihanet şebekesine Mehmetçik, bu vatanın evladı, bunlara insan diyebilir miyiz? Bunlar hayvan bile değil. Ben gıda, tarım ve hayvancılık bakanıyım. Eğer biz bunlara hayvan dersek hayvanlara büyük hakaret etmiş oluruz. Hayvanların ne zararı var? Hayvanların yarardan başka bir şeyi var mı? Ama bu ahlaksızlar gecenin bir saatinde köprüde yürüyen benim 70 yaşındaki amcam “Mehmetçik, genç kardeşim yapma” diyor, al sana bir kurşun. “yapma diyor” tankla ezip geçiyor”
“SİZ KİMİN UŞAĞISINIZ?”
“Birçok düşman gördük Türkiye olarak ama inanın böyle bir düşman Türkiye tarafından daha önce görülmedi. Rüyada görsek inanmazdık ama bunlar bu millete bunu yaşattılar. Ne için yaptıklarını söylesinler. Kimin için yaptınız? Siz kimin uşağısınız? Amacınız nedir? Güneydoğu’da peygamberler şehrindeyiz. 6 yıldır sizlerle beraberiz. Burada yaşanan 30 yıllık terör olayları içinde bu şerefsizlerin izi nedir bunlar çıkacak. Bu milleti Kürt, Türk, Arap bilmem ne diye bölmeye çalışan, burada olmadık tezgâhlar kurup bu milletin devletinden soğumasını sağlayan ve olmadık ihtilaflara vesile olan bunların payının ne olduğu ortaya çıkacaktır. Rusya ile aramız bozuldu. Bunların bundaki izleri nedir göreceğiz. Bu çete büyük bir çete. Onun için götürmüş, sağlıklı bir yerde oturtmuşlar. Orada güvenlik altına almışlar. Eğer demokrasi, hak, hukuk varsa 246 kardeşimizin, şehidimizin bir hakkı söz konusuysa teslim edin. Hayır, uzaktan kumandalı, burada binlerce insanın zihnini ifade ederek, onlarca, binlerce kardeşimizin yaralanmasına, yüzlerce kardeşimizin şehit olmasına vesile olmaktadırlar. Millette, yargı da hesap soracak ve inşallah Türkiye bu badirelere dönmeyecektir artık”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48