Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Çelik, mozaikleri gezdi
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen ve AK Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal, yapımı devam eden Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzelerini gezerek Kültür Turizm Müdürü Aydın Arslan ve Müze Müdürü Müslüm Ercan’dan bilgiler aldı, fikir beyan ettiler, hayranlıklarını da gizleyemediler. Gezi sırasında Yapan Firmanın Müteahhidi Abdülkadir Göncü’den de bilgiler aldılar ve bazı önerilerde bulundular.
Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti İl Başkanları toplantısı için Şanlıurfa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve AK Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal, Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen ve Kasım Gülpınar ile birlikte yapımı devam eden Arkeoloji ve Mozaik Müzelerini gezdi.
Müze inşaatını ve yapımı tamamlanan bölümlerde sergilenmeye başlanan tarihi eserleri dikkatlice inceleyen Bakan Ömer Çelik, hayranlıklarını gizleyemedi, inşaatı devam eden bazı bölmelerde kendince önerilerini dile getirdi.
Hükümet olarak Şanlıurfa’ya önem veriyoruz
Müzeye hayranlığını da gizlemeyen Bakan Ömer Çelik, “Çalışmalar tamamlandığında Türkiye’nin en büyük Müze Kompleksi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun da çok önem verdiği Şanlıurfa’ya hizmet için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz AK Parti olarak öyle 5 yılın, 10 yılın değil, asırlara sarih köhne bir zihniyeti değiştirmenin Türkiye’yi en ideal anlamda ileri demokratik standartlara kavuşturmanın mücadelesini yürütüyoruz. Biz akşam yatıp sabah kalkıp farklı bir Türkiye’ye farklı bir Şanlıurfa’ya uyanılacak vaadini vermiyoruz. Ama biz geri dönülemez bir değişimi, bir dönüşümü aydınlık yarınlara kapı aralayan bir süreci cesaretle götürüyoruz. Biz akşam başını yastığa koyduğunda kendi iç muhasebesini yapan, kendisini sorguya çeken, hesaba çekilmeden kendisini hesaba çeken bir kadroyuz. Zaten İl başkanlarını ilk defa Ankara dışında ve yine ilk olarak Şanlıurfa’da yapmamız da Şanlıurfa’ya verilen önemi açıkça belirtmektedir” dedi.
75 bin eserin 10 bini sergilenecek
Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel yönden zengin bir mirasa sahip olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen ise, “Müzemizde kazılardan gelen tarihi eserlerle birlikte 75 bin civarında eser bulunuyor. Türkiye’deki en fazla esere sahip olan müze bakımından üst sıralarda yer almaktadır. Müze inşaatı tamamlandığında, söz konusu eserlerin yaklaşık % 15’i sayılabilecek toplam 10 bin civarı eser sergilenecektir. Eğer biz Şanlıurfa’ya nefes aldıracak, vicdanları rahatlatacak adımları atmazsak, gereken çabayı göstermezsek, halkın mağdur, mazlum ve masum suretlerin gözümüzün önünden kaybolmayacağını çok iyi biliyoruz. Bu konuda ilimize yapılan yatırımlarda desteğini esirgemeyen Hükümetimize ve Sayın Bakanımız Ömer Çelik’e teşekkür ediyoruz. Çalışmalarda emeği geçen herkesi de kutluyorum” diye konuştu.
 
Emeği geçenlere teşekkür
 
Bakan Ömer Çelik, Milletvekilleri Emin Önen ve Mahir Ünal’ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Kültür Turizm Müdürü Aydın Arslan da, Bakan ve Milletvekillerinin de yapımı devam ederken görmelerinin kendileri için sevindirici olduğunu, Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesinde teşhir ve tanzim çalışmalarının devam ettiğini, Türkiye’nin en büyük Müze Kompleksi olan Şanlıurfa Müzesinin Kültür Bakanlığının da en büyük projesi olduğunu ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49