Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Çayı Her Zaman Hazır
Türk Telekom’dan emekli olan Buğurca, emeklilik günlerini oyuncak satarak geçiriyor.
 
Harran Kapı’da kendisine ait bir dükkanda çocuk eşyası ve oyuncak satarak, zamanını değerlendiren Mustafa Buğurca, kahvehanelere gitmemek için bu işi yaptığını söylüyor. 61 yaşında Buğurca, 6 çocuğu olduğunu ve çocuklarının kendisinden ayrı yaşadığını belirterek, oyuncak satarak, kahvehanelere gitmemek için uğraştığını söyledi. Buğurca, açtığı dükkandan bir gelir beklemediğini emekli maaşının kendisine yettiğini söyledi.
 
KUR’AN OKUYARAK ZAMANINI DEĞERLENDİRİYOR
 
Açtığı oyuncak dükkanında fazla satış yapamadığını ancak, vakit geçirmek için çalıştığını söyleyen Buğurca, “emekliyim, burayı açmasaydım sürekli kahvehanelere gidecektim, kahvehanelere gitmemek için burayı açtım ve zamanımı burada geçiriyorum. Fazla satış yapamıyorum, zaten öyle gelir getirecek bir şey de yok ama burada kafam rahat, boş zamanımı kuran okuyarak geçiriyorum. 6 çocuğum var, hepsi evli benden ayrılar ama çok şükür kimseye ihtiyacım yok, emekli maaşım bize yetiyor. Bir tane bekar kalan çocuğum var, ben eşim ve çocuğum birlikte yaşıyoruz, çok şükür bir ihtiyacımız yok, kendimi bu dükkanda huzurlu hissediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Açtığı dükkanda fazla bir kazancı olmamasına rağmen durduğunu belirten Buğurca, emekliliğinden sonra boş zamanını değerlendirmek ve kahvehanelere gitmemek için dükkan açtığını söyledi. Buğurca şunları kaydetti: “emekli olduktan sonra zamanımı değerlendirmek ve Allah’a çalışmak için burayı açtım. Burada fazla bir kazancım yok ancak, kahvehanelere gitmekten iyidir. Burada boş zamanlarımda Kur’an okuyorum, Allah’ıma hizmet etmek için uğraşıyorum, bu şekildeki halimden memnunum” şeklinde konuştu.
 
ÇAYI HER ZAMAN HAZIR
 
Dükkan içerisine koyduğu ufak tüp üzerinde pişirdiği çayı, gelen arkadaş ve dostlarına ikram eden Buğurca, çayının her zaman hazır olduğunu ve gelen misafirlere ikram ettiğini söyleyerek, “burada ufak bir tüpüm var, her zaman sıcak su bulunur, gelen kişilere çay demleyip ikram ederim, kimse olmadığı zamanlarda kendim içerim yani her zaman çayım hazır bulunur” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49