Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Çaycının bitmeyen hayali
Şanlıurfa'da Çaycılık yaparak geçimini sağlayan 44 yaşındaki Halil Şeker özlemini kurduğu üniversite sınavını kazanmak için 23 yıldır sınavlara hazırlanıyor.
Şanlıurfa'da kıraathanede Çaycılık yapan Teknik lise makine bölümü mezunu 44 yaşındaki Halil Şeker 23 yıldır girip kazanamadığı üniversite sınavını bu yıl kazanıp öğretmen olmak istiyor. Üniversite özlemiyle hiç evlenmeyen Çaycı Şeker bu yıl üniversite sıvanı kazanıp evlenerek yuva kuracağını belirtti.
44 yaşındaki Halil Şeker’in üniversite de okuma hayali 24 yıldır sürüyor. Gündüzleri çay ocağında geceleri ise hayalini kurduğu üniversitede okumak için gece geç saatlere kadar ders çalışarak LGS’ye hazırlanıyor. Ekonomik durumu olmadığından daha önceleri dershaneye gidemeyen çaycı 1991 yılından bu yana girdiği sınavlarda yeterli puan alamadığı için bir türlü üniversitede okuyamıyor.
Ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığından dolayı küçük yaşlardan bu yana hem okuyup hem de çalışan Halil Şeker üniversitede okuma hayalini gerçekleştirmek için 1990 yılından bu yana her yıl ÖSYM’ nin düzenlediği LGS sınavlarına katılıyor. Bekar olarak yaşamını sürdüren 44 yaşındaki Halil Şeker gündüzleri çay ocağında çalışıyor, geceleri, ise geç saatlere kadar evde ders çalışarak sınava hazırlanıyor.
Karşılaştığı zorluklara rağmen okumaktan hiçbir zaman vazgeçmeyen 44 yaşındaki Halil Şeker, yaşadıklarını şöyle anlatıyor;
“1992 yılında liseyi bitirdim. O zaman Maddi imkânsızlıklar ve Şanlıurfa'da fazla lise olmadığından Teknik lise makine bölümünü bitirdim, bölümün sözel olduğundan üniversiteyi kazanmadığım gibi, arkadaşlarım gibi evlenip yuva kurmak yerine Çaycıda çalışarak yaşamıma devam ettim. Okul yıllarında zeki ve çalışkan olmama rağmen, talihsizlikler bir türlü peşimi bırakmadı. Geçmiş yıllarda gazete bile okuyacak imkânımız yoktu. Şimdiki imkânlar sayesinde insanlar dershanelere gidebiliyor, kendilerini geliştirebiliyorlar.”
“KİTAPLARLA BAĞIMI KOPARMADIM”
Çaycılık yaparak geçimini sağladığını belirten Şeker her imkansızlığa rağmen kitaplarla bağını koparmadığını belirterek şunları söyledi;
 “Çaycılık yaparak geçimimi sağlamaya çalışırken kitaplarla olan bağımı hiçbir zaman koparmadım. Okumaya olan ilgim sayesinde kendimi geliştirerek tek hayalim olan üniversiteye gidebilmek için bir yandan çaycılıkla uğraşırken, diğer yandan ders çalıyorum 1991 yılında bu yana 23 yıldır üniversite sınavlarına giriyorum tek hayalim bir öğretmen olabilmek."
Çalıştığı çay ocağında 23 yıl boyunca biriken üniversite giriş belgelerini sakladığını belirten Şeker, iş arkadaşları tarafından çok seviliyor. Şeker, bu yıl üniversiteyi kazanmak umuduyla tekrar gidereceği YGS sınavı için giriş ücretini yatırdı.
Çaycı Şeker,"Yıllardır hayalini kurduğum ve bir türlü kavuşmadığım tek halim bir üniversiteli olabilmek. Üniversitedeki yaşamı, üniversitedeki okumayı, gelişmeyi oradan mezun olmak istiyorum. Herkes üniversiteyi bir iş kapısı, bir meslek kapısı olarak görüyor evet doğrudur ama benim hayalim herkesin üniversiteyi okuması ve cahillikten kurtulması, mademki ilköğretim, orta öğretim mecbur kılındıysa temel kılındıysa üniversitenin de herkesin okuması için sayısını artırsınlar ya da ikinci öğretime biraz daha ağırlık verilsin. Eğitim ve öğretimin devamı için benim tek isteğim okumam ve üniversiteyi kazanmam en iyisi üniversite sınavını kaldırmak herkes istediği üniversiteye kayıt olsun ve okusun benim üniversite hayalim yıllar önce başladı.
1991 yılında üniversite sınavına girdim ve 91 yılından bu yana 23 yıldır üniversite sınavlarına giriyorum bir türlü kazanamadım inşallah bu sene şeytanın bacağını kırıp kazanırım tek hayalimi gerçekleştirip öğretmen olmak istiyorum" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48