Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Çanakkale Sergisi Şanlıurfa’da
Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi Çanakkale Gezici Sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
 
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün organizasyonuyla "Çanakkale'den Anadolu'ya" projesi çerçevesinde Çanakkale'de yaşananları Anadolu'da yaşayanlara anlatmak amacıyla yola çakan "Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi" TIR'ı Şanlıurfa’ya geldi.
 
Çanakkale'de nelerin yaşandığını ve nasıl olduğunu vatandaşlara anlatmayı amaçlayan proje kapsamında gerçekleştirilen sergiyi gezen Vali Vekili Seçilmiş, Çanakkale Savaşına tanıklık etmiş tarihi eşyaları inceledi.
 
Sergiyi dolaşan Vali Vekili Seçilmiş burada yaptığı açıklamada: “Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkûmdurlar. Gençlerimize de her şeyden evvel tarihimizi öğretmemiz gerekiyor, onlara tarih bilincini aşılamamız gerekiyor. Çanakkale destanı da Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Çerkez’i ile bizim varoluş mücadelemizdir. Bu sergiyle de yokluklar içerisindeki bu milletin neleri başarabildiğini göstermek istedik. Tüm Şanlıurfalıların da gelip bu sergiyi gezmelerini istiyoruz” dedi.
 
Sergiyi dolaşan Vali Vekili Ramazan Seçilmiş’e Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Şerafettin Akın ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci eşlik etti. Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği ve UrfaCity Alışveriş Merkezi otopark alanında kurulan sergi 23-29 Aralık tarihleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49