Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Çanakkale ödülleri verildi

Milli Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen Çanakkale Yarışmalarının ödül törenine Başkan Fevzi Demirkol’un yanı sıra, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, İl Defterdarı Gülcan Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürvekili İbrahim Canbek, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Ödül töreni öncesi katılımcılar, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin resimlerinin yer aldığı sergiyi ziyaret etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürvekili Canbek, “Çanakkale ruhunu yaşatmak adına, Haliliye Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 4 yıldır yapılan yarışmalardan dolayı Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür ederiz” dedi.

“GELECEĞİMİZİ İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”

Başkan Fevzi Demirkol da, 4 yıldır devam ettirdikleri Çanakkale yarışmalarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinin altını çizdi.

“Gençlik geleceğimizdir” anlayışıyla geleceğin teminatı olan gençleri, en iyi şekilde yetiştirmek istediklerinin ifade eden Başkan Demirkol, şunları söyledi:

“Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde bu yıl 40 bin 571 adet 1915 Çanakkale Savaşı adlı kitabımızı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze taktim ettik. 8’inci sınıf öğrencilerinin tümüne bu kitap dağıtıldı ve bilgi yarışması ile resim, kompozisyon, şiir okuma, şiir yazma ve tiyatro kategorilerinde yarışmalar düzenledik. Haliliye Belediyesi olarak belediyenin asli hizmetlerinin yanında, diğer hususlarda da çalışıyoruz. İşe başlarken söylediğimiz iki sloganımız vardı; gençlik geleceğimizdir dedik. Vatanımızın, milletimizin geleceği gençliğimize bağlı ve bu gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için gelenekten geleceğe dedik, geleneklerimizi de öğreterek, gençliğimizi inşa etmek istiyoruz.”

“DÜNYANIN EN GÜÇLÜ DONANMALARI BOZGUNA UĞRATILDI”

Başkan Fevzi Demirkol, 103 yıl önce Çanakkale’de, dünyanın en güçlü devletlerinin, ordularının bozguna uğratıldığının altını çizerek, “Çanakkale geçilmez diyerek, dünyanın en güçlü donanmalarına, dünyanın en güçlü devletlerine karşı Çanakkale geçilmez denildi ve Çanakkale Savaşında Osmanlı Devletinin tüm lise ve üniversite tahsili görüşmüş kişileri bu savaşa katılmıştır. Çanakkale’de, bir nesil 250 bin vatan evladı şehit olmuştur” diye konuştu.

Son olarak konuşan Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz da, yapılan bu yarışmaların bölgede eşinin olmadığına dikkat çekerek, Haliliye Belediyesine teşekkür ettiklerini söyledi.

ÖDÜLLLER DAĞITILDI

Konuşmaların ardından resim, tiyatro, kompozisyon, şiir okuma ve şiir yazma yarışmalarında dereceye giren ortaokul ve lise kategorilerindeki öğrenciler, eserlerini sahneledi. Öğrencilerin sahnesi, izleyenlerden tam not aldı.

Tören şiir okuma, şiir yazma, kompozisyon, resim, tiyatro ve bilgi yarışması dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesi ve aile fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Tüm yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Çanakkale’ye götürülecekken, şiir okuma ve yazma, kompozisyon ve resim yarışmalarında birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise çeyrek altın; bilgi yarışmasında birinci gelenlere dizüstü bilgisayar, ikinciye tam altın, üçüncüye yarım altın, tiyatroda derece alanlara da tablet bilgisayar ödülü verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49